Hjem/Matråd/Hvit Asparges
IMG_0662

Hvit asparges og silvaner

SUS - Spargel und Silvaner

Tysk hvit asparges regnes som noe av det fremste, med en særegen karaktær, som sammen med Silvaner gir en svært god kombinasjon. 
Mai er høysesong for denne herlige sesongsråvare. Vi på Tysk vininformasjon har bedt noen av Norges fremste kokker sette sammen et par aspargesoppskrifter slik at dere kan nyte kombinasjonen hvit asparges og Silvaner hjemme på eget kjøkken. Eller kanskje det frister til å booke bord.  

Hver uke i mai vil det bli publisert nye oppskrifter med kort bakgrunn om kokken og restauranten, samt vinanbefallinger. 

 

IMG_2439

Hvit asparges og silvaner

Brygga 11, Geir Skeie

29. mai 2020

Tysk hvit asparges regnes som en av de fremst sesongråvarene nå i mai. Kan serveres enkelt med kun hollandés saus alternativt sammen med fisk, skalldyr, kylling eller svin. Sammen med en vin laget på Silvaner druen kan dette bli en himmelsk kombinasjon.

Denne uken har vi fått ta del av tips og oppskrifter fra Bocuse d´Or vinneren fra 2009, Geir Skeie, og hans team på Brygga 11 i Sandefjord.

 

IMG_20200428_210203

Hvit asparges og silvaner

Restaurant FAGN, Jonas Andre Nåvik

18. mai 2020

Tysk vininformasjon fortsetter holde fokus på hvit asparges og Silvaner.

Denne uken har vi fått ta del av tips og oppskrifter fra Jonas Andre Nåvik, stjernekokken og eier bak Restaurant Fagn i Trondheim.

 

IMG_0735

Hvit asparges og silvaner

Restaurant RE-NAA, Sven Erik Renaa

11. mai 2020

Tysk hvit asparges sammen med Silvaner gir det en svært god kombinasjon. Tysk vininformasjon fortsetter holde fokus på denne herlige sesongråvare nå i mai. Denne uken har vi fått ta del av tips og oppskrifter fra Sven Erik Renaa, stjernekokken bak Restaurant RE-NAA i Stavanger. 

I 2016 ble Restaurant RE-NAA tildelt en stjerne i den nordiske Michelinguiden, som den første restauranten utenfor Oslo. 
I 2020 fikk restauranten en stjerne til og har som eneste restaurant i Norge nå to stjerner i Guide Michelin. 

IMG_9005

Hvit asparges og silvaner

Restaurant Kontrast, Mikael Svensson

04. mai 2020

Tysk hvit asparges regnes som noe av det fremste, med en særegen karaktær, som sammen med Silvaner gir en svært god kombinasjon. 
Mai er høysesong for denne herlige sesongsråvare. Vi på Tysk vininformasjon har bedt noen av Norges fremste kokker sette sammen et par aspargesoppskrifter slik at dere kan nyte kombinasjonen hvit asparges og Silvaner hjemme på eget kjøkken. Eller kanskje det frister til å booke bord så snart restaurantene har åpnet dørene igjen.  

Hver uke i mai vil det bli publisert nye oppskrifter med kort bakgrunn om kokken og restauranten, samt vinanbefallinger. 

Her finner dere aspargesoppskrifter fra stjernekokken Mikael Svensson fra Kontrast, Oslo.
 

Til toppen