Restaurant FAGN, Jonas Andre Nåvik
Hvit asparges og silvaner
Publisert 18. mai 2020 | Oppdatert 18. mai 2020Tysk vininformasjon fortsetter holde fokus på hvit asparges og Silvaner.
Denne uken har vi fått ta del av tips og oppskrifter fra Jonas Andre Nåvik, stjernekokken og eier bak Restaurant Fagn i Trondheim.

Restaurant FAGN, Trondheim
FAGN skaper mat- og smaksopplevelse du vil huske lenge i etterkant. Men før kjøkkensjef og eier, Jonas Andre Nåvik, handler det om mer enn bare mat. Det handler om hele opplevelsen, fra det øyeblikket du går inn gjennom døra til når du våkner opp dagen etter. Mat har kreftene til å gi livet varige minner, og det er de jeg vil skape for gjestene mine, sier Jonas.
FAGN fokuserer på å bruke lokale råvarer, og skape en matopplevelse som du ikke vil glemme. Vi prøver å vise vår lidenskap og kreativitet gjennom smak og presentasjon, sier Jonas. Kjøkkenet vårt er tradisjonelt norskinspirert med internasjonal erfaring som kokkene våre har lært og delt over hele verden.
FAGN tilbyr en inspirerende meny i første etasje. Enten en mindre 10-retters smaksmeny, eller en større 20-retters smaksmeny, servert fra tirsdag til lørdag 18.00 - 21.00.
I andre etasje ligger BISTRO som er et spisested med enklere retter til en fornuftig pris. Kjøkkenet er åpent fra 16.00 - 21.00.
Fagn tar imot reservationer 2 månader frem i tid. Reservationer for august og september åpner 1. juni. post@fagn.no
https://www.fagn.no/

Hvit aspargessuppe med chorizo og eple
4 personer
Aspargessuppe
250 gram hvit asparges (knekk av og bruk den bakre delen av aspargesen)
150 gram smør
3 dl fløte
5 dl melk
1/2 sitron
Salt
Kok opp asparges bunnen i smør til de er møre, ha på fløte og melk, kjør med stavmixer til den blir glatt. Sil gjerne gjennom en fin sil. Smak av med sitron og salt.
Garnityr
150 gram chorizo
2 stk grønne epler
9 stk hvit asparges
Kutt chorizo i terninger og fres i en stekepanne.
Del opp den hvite asparges i 1 cm tykke skiver og legg i pannen sammen med chorizoen mot slutten av stekingen. Stek til aspargesen er mør og tilsett eple delt i kuber.
Server.
Vinanbefalling:
Flick Siefersheimer Silvaner Trocken 2016, Rheinhessen
VP nr: 1846301 VP pris: 184,90,-
Rudolf May Himmelspfad Langenberg Silvaner GG 2017, Franken
VP nr: 11238601 VP pris: 579,90,-

Hvit aspargessalat med klippfisk, nykål og reddik
4 personer
8 stk hvit asparges
150 gram utvannet klippfisk
4 stk reddik
1 stk nykål
100 gram smør
2 fed hvitløk
2 kvaster rosmarin
1/2 sitron
Salt
Klippfisk
Smelt smør og hell over klippfisken. Bak i ovnen på 70 grader i ca 20 minutter.
Klippfisk saus
Hell av smøret av klippfisken i en kjele. Tilsett 200 gram melk. Smak opp med 1/2 sitron og salt. Skumm opp med en stavmixer for servering.
Del kålen i båter å damp med vann og smør til den er mør.
Kok asparges i saltet vann ca. 2 minutter, tils de er møre. Dette varierer etter størrelsen aspargesen.
Servering
Anrett lagvis på tallerken, nykål, reddik, asparges og klippfisk, gjerne litt rivet pepperrot hvis du har. Avslutt med klippfisk sausen og nyt.
Vinanbefalling:
Der Wilde Silvaner Trocken 2018, Franken
VP nr: 10255001 VP pris: 199,90,-
Schätzel Naturweiss 2018, Rheinhessen
VP nr: 10986101 VP pris: 256,80,-