Hjem/Kunnskap/Tysk vin

Vinnerne av Mundus Vini Nordic 2023

Publisert 02. oktober 2023 av Rita Helen Nilsen | Oppdatert 20. november 2023
mv_nordic_logo_aktuell png

29 dommere fra 6 forskjellige land møtte i juni opp i Oslo for å smake seg gjennom nesten 300 tyske viner og for å kåre de aller beste. 9 tyske vinprodusenter har nå mottatt de gjeve prisene og vi har publisert video av alle vinnerne på vår facebook og Instagram.

Mundus Vini Nordic
Skandinavia har vokst til et viktig eksportmål for tyske viner, og dette inspirerte Meininger Verlag til å samarbeide med det tyske vininstituttet (DWI) om en vinkonkurranse for norden, MUNDUS VINI NORDIC. I år ble konkurransen avholdt på vakre Sjømagasinet i Oslo. Jurymedlemmene er valgt utelukkende fra de nordiske landene, noe som sikrer at de vinnende vinene passer perfekt til følsomheten og forventningene til den «nordiske ganen».

Se video av alle vinnerne på
Facebook www.facebook.com/TyskVininformasjon 
Instagram www.instagram.com/winesofgermanynorway

Og vinnerne av Mundus Vini Nordic 2023 er:

I kategorien BESTE HALVTØRRE RIESLING var det Weingut Schloss Saarstein fra Mosel som gikk av med seieren med deres Schloss Saarstein Riesling Kabinett Feinherb 2022. Weingut Schloss Saarstein har 10 hektar og drives av Christian Erbert. Christian's arbeid som vinbonde er mangfoldig, han er opptatt av å perfeksjonere sitt håndtverk i vinmarken og i vinkjelleren.

Les mer om produsenten på deres hjemmeside
https://www.saarstein.de/en 


I kategorien BESTE SPÄTBURGUNDER (pinot noir) ble vinneren Weingut Otto und Martin Frey fra Baden med deres Spätburgunder Trocken Gneis 2020 ** Det er far i huset, Otto Frey som jobber i vinmarkene, sønnen Martin tar seg av de nye årgangene i vinkjelleren, og hans kone Barbara har ansvaret for presentasjonen av vingården og salget.

Les mer om produsenten på deres hjemmeside

I kategorien BESTE GRAUBURGUNDER (pinot gris) ble vinneren Weingut Abril fra Baden med deres Zeit Grauburgunder Bischoffinger Rosenkranz 2021. Weingut Abril holder til i naturskjønne Kaiserstuhl i Baden, mellom Vogesene og Schwarzwald. De er organisk sertifisert og forvalter 30 hektar. Det er Daniel Hank som er vinmaker.
 
Les mer om produsenten på deres hjemmeside

I kategorien BESTE SØTE RIESLING ble vinneren Weingut Kloster Eberbach fra Rheingau med sin Riesling Spätlese 2021. Kloster Eberbach har alltid stått for viner av høy kvalitet. Cistercienser munkene fremhevet allerede denne kvaliteten da de startet å eksportere vinene sine på 1200-tallet. På et område på nesten 230 hektar, hvorav 33 hektar alene ligger i UNESCOs verdensarvområde, gir de dyrkede druene omtrent 2,3 millioner flasker vin og musserende vin per år. Det er Dieter Greiner som er Managing Director og Kathrin Puff er ansvalig vinmaker.

Les mer om produsenten på deres hjemmeside
https://kloster-eberbach.de/en 


I kategorien BESTE WEISSBURGUNDER (pinot blanc) ble vinneren Weingut Christian Steitz fra Stein-Bockenheim i Rheinhessen med deres Stein-Bockenheim Weissburgunder 2021. Diana & Christian Steitz, to vinprodusenter fra Rheinhessen med deres 15 hektar, drives organisk og det er Christian Steitz som er vinmaker.

Les mer om produsenten på deres hjemmeside

I kategorien BESTE MUSSERENDE ble vinneren Wein Sektgut Bamberger fra Meddersheim i Nahe med deres Sekt Prestige Riesling Brut Nature 2017. Vingården som er en liten, familiedrevet bedrift på 15 hektar, har vært i familien i generasjoner, i dag drives den av Heiko Bamberger og hans kone Ute.

Les mer om produsenten på deres hjemmeside

I kategorien BESTE SAUVIGNON BLANC var det Vier Jahreszeiten Winzer eG som tok gullmedaljen med sin 2021 Heinrich Gies Sauvignon Blanc im Barrique gereift (aged in barrique) Det er Jochen Wolz som er vinmakeren. Vingården ble grunnlagt i 1861 og ligger i regionen Palatinate som ligger i nærheten av den velkjente byen Bad Dürkheim.

Les mer om produsenten på deres hjemmeside

I kategorien BESTE SILVANER var det Weingut Hans Wirsching som tok første plassen med sin Iphöfer Julius-Echter-Berg Silvaner GG 2020. Weingut Hans Wirsching er en av de største familieeide eiendommene i Tyskland.
Vingården ligger i den sjarmerende middelalderbyen Iphofen i Franken, 1,5 timer øst for Frankfurt. Det er nå 14. generasjon som produserer vin for Wirsching-familien og administrerende direktør er Andrea Wirsching. De retter hovedsakelig søkelys på Silvaner (40 %), signaturdruen i Franken-vinområdet.

Les mer om produsenten på deres hjemmeside
https://thegwc.com/wirsching 


I kategorien BESTE RIESLING var det Weingut Julius Ferdinand Kimich som gikk av med seieren med sin 2022 Deidesheimer Leinhöhle Riesling trocken. Weingut Julius Ferdinand Kimich ligger sentralt til i den sjarmerende vinbyen Deidesheim. Landskapet her minner veldig om landskapet rundt Middelhavet og har vært formet av vinproduksjon i århundrer. Vingården til familien Kimich kan også se tilbake på en lang tradisjon med vinproduksjon og i dag ledes virksomheten av 8. generasjon.

Les mer om produsenten på deres hjemmeside
https://www.weingut-kimich.de 


Til toppen