SUS, Spargel und Silvaner 2021

Vi inviterte fire sommelierer til en unik silvanersmaking

Under korona-sikre forhold smakte fire proffe sommelierer seg gjennom hele 10 forskjellige silvaner-viner, alle fra Vinmonopolets basis- og bestillingsutvalg. 
 

Galleri

IMG_3865
IMG_3867
IMG_3879
IMG_3876

Det var en meget interessant smaking med mange gode notater og innspill fra sommelierene. Selv om vi ikke kunne arbeide sammen under smaking, så var de mer eller mindre enige om hvilke viner de syntes utmerket seg.  En av vinene som imponerte var den rimeligste i rekken, Raddeck silvaner, til 149,- på Vinmonopolet. Denne kan fint brukes til mat, men også for seg selv som en terrasse vin i sola mente sommelierene. Til den prisen er det en over-all god vin, med mye for pengene.
Midt på treet i prisklasse var det spesielt Wagner Stempel sin Siefersheim silvaner trocken 2018 som falt i smak. Det er en vin med godt håndverk fra en flink produsent, som viser at de ikke bare lager klokkeklare rieslingviner men også leverer silvaner av god kvalitet. Til 289,- på Vinmonpolet er det ikke tvil om at denne bør være til stede ved vårens asparges-middager. 

Mot slutten av smakingen kommer vi inn på de noe høyere priskategoriene og med det også de høyere kvalitetene. Ikke helt uventet er det Juliusspital sin Iphøfer Julius Echter Berg silvaner trocken GG 2018 som stikker av med førsteplassen. Det unike jordsmonnet gipsekeuper gir viner med en strålende kvalitet som vi sjeldent finner andre steder. Det er fylde, mineralitet, kompleksitet og syre i en harmoni som virkelig utmerker seg. Bortsett fra at 2018 fortsatt er en ung årgang og at vi gjerne kunne hatt den i kjelleren noen år til, så er dette utvilsomt en fantastisk vin fra en utrolig produsent.
Sommelierene som deltog i smaking var:
Heidi Iren Hansen - Kulinarisk Akademi 
Hans Petter Aaserud - Vinbar-eier og sommelier, Norsk sommelier utdannelse 
Simon Zimmerman - Happolati restaurant
Emil Reinton - Vinoteket restaurant  


Smaking startet i den lavere prisklassen og fortsatte så i stigende retning.
Alle viner finnes på Vinmonopolet.
Her er liste over viner fra smaking:
Raddeck, silvaner trocken, 2018
Weingut Brennfleck, Anna-Lena silvaner trocken, 2019
Fürst,  pur mineral silvaner trocken, 2019
Riffel, silvaner trocken 2018
Porzelt Klingenmünster, silvaner muschelkalk. 
Wagner Stempel, Siefersheim silvaner trocken, 2018
Weing. Weigand, Scheckenbach 2018
Weingut Schloss Sommerhausen, Steinbach-Alttenberg 1172 GG, 2016
2Naturkinder, Wilde heimat, 2016
Juliusspital Iphøfer Julius Echter Berg silvaner trocken GG, 2018

 

Til toppen