Theresa Breuer i Norge

Theresa Breuer lager tysk Riesling i toppklasse, og reiser verden rundt for å promotere den. Tysk Vininformasjon var så heldig å få en smakebit av både Theresa og vinene hennes på Plah i Oslo.

Georg Breuer er et godt etablert navn i vin Norge. Men det er ikke lenger verken Peter, den første Breuer, eller Georg som står bak vinene lenger. Det er 4e generasjon, med Theresa Breuer i spissen,som nå rører i grytene. Eiendommen ble etablert i 1880, og har vært i Breuer familiens eie siden begynnelsen av 1900-tallet. Peter Breuer overlot eiendommen til sin sønn Georg, som den også er oppkalt etter. Brødrene Bernard og Heinrich tok over etter sin far og utvidet eiendommen til dagens 33 ha med topp vinmarker i Rüdesheim og Rauenthal. Det er Bernhard som tildeles æren for å ha oppnådd internasjonal anerkjennelse for Breuer vinene og gjort eiendommen til hva den er i dag. 

I 2004 gikk Bernhard Breuer uventet bort og hans datter Theresa ble mer eller mindre "kastet" inn i businessen. Theresa har vokst opp i vinmarkene i Rheingau, men i en alder av 19 år er det å skulle ta over et så stort konsern et tungt ansvar for unge skuldre å bære, og savnet etter Bernhard er fremdeles stort. Heldigvis har hatt god støtte og hjelp i onkel Heinrich og Hermann Schmoranz som har vært kjellermester hos Breuer i en årrekke. I dag er hun utdannet ønolog og har hatt tid til å vokse med oppgaven. Theresa står nå også anvarlig for både nasjonal og internasjonal markedsføring av Breuer vinene. Som hun selv sier så er hun eiendommens "potet", hun hjelper til der det trengs i tillegg til sine administrative oppgaver og arbeidet i vinkjelleren. Skulle hun ha noen timer til overs bruker hun gjerne tid på klatring med kjæresten i nærområdet. 
 
Kveldens winemaker middag på Plah i regi av importør Engelstad, var en kulinarisk opplevelse av de sjeldne. Kjøkkensjef og eier, Terje ... på Plah har tidligere bevist at å lage kreative asiatiske retter som går hånd i hånd med tysk riesling er han og teamet på kjøkkenet er helt overlegne i. Denne kvelden var intet unntak. Den ene smaksbomben av en rett fulgte neste og Theresas viner var flotte kombinasjoner hele veien. Den kanskje aller beste kombinasjonen var Berg Roseneck 2010 med suppen.

Kveldens meny så ut som følger:

Aperitif
Georg Breuer Rüdesheim Estate Riesling Magnum 2009
***
Georg Breuer Terra Montosa Magnum 2009
Betelblad med reke, pomelo-ingefær og peanøtt saus
Østers naturell med chili nahm jiim
Wonton med søtt og syrlig svinekjøtt
***
Georg Breuer Berg Rottland 2010

Grillet kamskjell med crispy pork, limeblader og koriander
***
Georg Breuer Berg Roseneck 2010
Kylling og pandalus-suppe med shiitake, basilikum og ung kokos
***
Georg Breuer Nonnenberg 2009
Røye i korianderrot-karamell med kinesisk vannspinat
***
Georg Breuer Berg Schlossberg 2010
Georg Breuer Spätburgunder Pinot Noir B 2006

Sprøglasert svineskank med sopp og kryddersaus
***
Georg Breuer Rheingau Auslese 2009
Mango og pasjonsfrukt med kokossorbet

  

Til toppen