SUS Bannere 450x300

SUS, Spargel und Silvaner 2021

For sjette år på rad arrangerer vi i Tysk vininformasjon SUS, Spargel und Silvaner. I mai ønsker vi å belyse og spre kunnskap om tysk hvit asparges, særlig i kombinasjon med frisk, tysk silvaner. 

Mai er høysesong for denne eksklusive råvaren, som ikke er så enkel å få tak i. Det er sikkert heller ikke så mange av dere som tar turen innom polet, og går rett frem til hylla med silvaner viner, da utvalget heller ikke er slående stort. 
Heldigvis har vi, med hjelp av noen av Norges råeste kokker, mest eksklusive matdistributører, flinkeste vinimportører og sommelierer klart å samle all informasjon dere trenger, på ett og samme sted. Slik kan dere enkelt lene dere tilbake og nyte denne ultimate kombinasjonen som vi holder så høyt hos oss. 

I løpet av mai vil vi til å publisere fire oppskrifter fra Mikael Svensson på Kontrast i Oslo, Britannia Hotell i Trondheim og Kviknes Hotell i Balestrand, siste person blir offentliggjort etter hvert. Oppskriftene finner dere her på hjemmesiden og på appetitt.no, hvor det vil bli publisert en ny oppskrift hver torsdag, perfekt fremfor helgens middager. Vi har selvfølgelig funnet frem vinanbefalinger til hver enkelt oppskrift, så det er bare å klikke seg inn på polet og legge inn bestilling. Husk at noen av vinene ligger på bestillingsutvalg så det kan drøye litt før du får hentet de.

Vi har også invitert fire av Norges fremste sommelierer til å smake seg gjennom hele 10 silvanere. Hør deres meninger om silvaner, deres beste serveringstips og om deres egne silvaner opplevelser, som virkelig er noe utover de vanlige  Best av alt er at alle viner finnes på Vinmonopolet.  

Så, følg med på vår hjemmeside i mai, ta turen innom Gutta på Haugen eller Frogner Special (for dere som bor i Oslo), kjøp hjem asparges, fiks en god vin og nyt. 

Husk at silvaner gjør seg best vel avkjølt og i gode selskap. 

Til toppen