Hjem/Nyheter

Sekt'n'shell: nytt konsept med super mottagelse

Publisert 28. august 2024 av Heine Johansen | Oppdatert 28. august 2024

Tysk sekt burde være selvskreven til skalldyrrettene. 

Galleri

sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024
sekt-n-shell-2024

Pressemelding 
Sekt n´Shell 
Oslo 19/08-24 

 

Konsept 
Et helt nytt konsept fra Tysk Vin ble lansert i år. Målet med arrangementet var å presentere og fremme tysk sekt for det norske Horeca-markedet. Vi ønsket å skape gode rammer for eventet og valgte derfor å akkompagnere tysk sekt med sjømat, med spesielt fokus på skjell. Dermed ble konseptet døpt "Sekt n´Shell." For å skape den rette stemningen var det avgjørende å finne et passende lokale, og vi valgte Aquarie i Oslo. De intime lokalene i et vakkert glassbygg ved Rådhuset, bare et steinkast fra Oslofjorden, ble en perfekt setting. Stedet drives av Jonathan Romano, som heldigvis likte konseptet like godt som oss og valgte å åpne restauranten for oss på en mandag. 

 

Sekt 
Tysk sekt har opplevd økende popularitet og vekst i det norske markedet de siste årene. En økt interesse for musserende vin generelt, kombinert med stigende kvalitet kvaliteten på tysk sekt og bevissthet rundt dette, har ført til at flere importører og konsumenter retter oppmerksomheten mot disse vinene. Tysk sekt deles inn i ulike kategorier avhengig av hvor druene har sin opprinnelse. Produksjonsmetoden kan være alle de ulike måter å lage musserende vin, men tradisjonell metode er det som flere tyske produsenter foretrekker. Med en syrlig og stram mineralsk karakter og ofte lite sukker er det en sikker vinner mot sjømat.  Ved å sette fokus på Sekt håper vi å se flere av disse vinene på norske restauranter og vinbarer i fremtiden. 

 

Smakingen 
Vi åpnet dørene kl. 15.30 og hadde en jevn strøm av besøkende frem til 17.30. Totalt var over 60 personer innom og alle de fem importør-stasjonene ble godt besøkt.  

 

Master Class 
Smakingen ble etterfulgt av en Master Class for de som var heldige nok til å sikre seg plass. Forelesningen ble holdt av Ken Engebretsen og hadde 36 deltagere. Totalt ble 5 retter servert, akkompagnert av 12 ulike typer sekt. 4 av vinene kom fra importører som deltok på smakingen, mens de 8 andre ikke er representert i Norge. Dette skapte ekstra spenning blant importørene, som fikk en unik mulighet til å smake på disse vinene. Vi håper smakingen resulterer i nye samarbeid mellom tyske produsenter og norske importører, og at vi får se flere viner i denne kategorien tilgjengelig i Norge. 

 

 

Menyen 
Menyen ble komponert og servert av den anerkjente og velrenommerte Jonathan Romano.  

 

Vinene 

Importørene 

Palmer Group 

Weingut AS 

Flaaten 

Veritable-Nordic 

Collective Wines 

Til toppen