Hjem/Nyheter

Pressemelding

schWein 20. september Oslo

Publisert 27. september 2022 av Johanna Falk | Oppdatert 27. september 2022

Tirsdag 20. september ble schWein arrangert for fjerde gang i Oslo. Vi hadde æren å ønske velkommen 65 gjester fra bransjen og 8 formidable importører til Høymagasinet. Dette ble en  hel kveld tilegnet tysk spätburgunder og særlig denne fantastiske druen i kombinasjon med svin. 

 

Galleri

SchWein 2022 60526
SchWein 2022 60544
SchWein 2022 60573
SchWein 2022 60593
SchWein 2022 60646
SchWein 2022 60694
SchWein 2022 60714
SchWein 2022 60864
SchWein 2022 61015

Kvelden startet med en aperitiff, Frey Pinot Noir Rosé (importør: Bacchus), og mingling i ettermiddagssolen. Etterpå ble gjestene vist til bords på Høymagasinet hvor det var dekket med hvite duker og fire pinot-glass med kveldens første flight. Det ble hold en kort faglig presentasjon av Ken Engebretsen samt en introduksjon til kveldens smaking, middag og aktiviteter. 

Spätburgunder 
Tyske rødviner, særlig de som er lagd på spätbugunder, har hatt en rivende fremmarsj i Norge de siste årene, både på Vinmonopolet og i restauranter og barer. Med arrangementet schWein ønsker vi å rette søkelys på akkurat det. 

Gjestene ble servert en 4-retters middag med 3 flighter á 8 viner lagd på 100% spätburgunder, samt en blindsmakingsflight á 4 viner. Hoved råvare gjennom hele måltidet var selvfølgelig svin. I løpet av kvelden ble det servert og presentert 28 forskjellige spätburgundere. 

Importører
De flotte importørene som deltok på arrangementer og imponerte med sine viner var T&T Wines, Flaaten, Blend Wines, Vinestor, Record Vinimport, Interlope, Vintønna og Vingruppen.

Kveldens meny
Snacks 

Grise chips med rødbete pulver og salvie emulsjon 
Mellomrett 
Pulled pork sliders, maiskrem, chipotlemajones 
Hovedrett
Grilla sapreribs, coleslaw, mango salsa og grillet søtpotet 
Blåmugg dressing, Dijon-majones og BBQ-saus
Dessert
Norske oster 
Høvding Sverre, Steinfjording, Hitra Grotteost
Plommekompott og tomatchutney 
Røros flatbrød med karve og fruktbrød

 

Følgende viner ble presentert
T&T Wine

Salwey Kirchberg spätburgunder GG 2018, Baden
Wagner Oberotweil Spätburgunder 2020, Baden
Salwey Spätburgunder 2020, Baden
Julia Bertram Ahrweiler Forstberg 2018, Ahr

Blend Wines
Kruger-Rumpf Spätburgunder Trocken 2021, Nahe
Landerer Kaiserstuhl Spätburgunder 2020, Baden
Weingut Stefan Vetter Spätburgunder Steinterrassen 2018, Franken

Flaaten
Weingut Hofmann Spätburgunder 2020, Franken
Weingut Georg Mosbacher Spätburgunder 2020, Pfalz
Schloss Neuweier Pinot Noir “R” Ortswein 2019, Baden
Weinhaus Heger Pinot Noit 2019, Baden

Vinestor
Villa Wolf Pinot Noir QbA 2020, Pfalz
Heitlinger Estate Pinot Noir 2019, Baden
Maximin Grunhaus Pinot Noir 2019, Mosel

Interlope
Bæder Rotenfels, 2017
J.B Becker Wallufer Walkenberg Spätburgunder Spätlese trocken 2016, Rheingau
J.B Becker Wallufer Walkenberg Spätburgunder Spätlese trocken 2013, Rheingau

Record Vinimport
Dr. Wehrheim Siebeldingen Spätburgunder trocken 2019
Battenfeld-Spanier Hohen-Sülzen Spätburgunder 2018
Weingut Künstler Hochheim Stein Pinot Noit Erste Lage 2018
Kühling-Gillot Oppenheimer Kreuz Spätburgunder Trocken GG 2019

Vintønna
Alfons Ziegler Spätburgunder 2020, Pfalz
Alfons Ziegler Pinot Noir Reserva 2018, Pfalz
Alfons Ziegler Pinot Noir Grand Reserva 2018, Pfalz

Vingruppen
Philip Kuhn Spätburgunder Tradition 2019, Pfalz
Dautel Spätburgunder 2020, Württemberg
Von Winning Pinot Noir Royal 2019, Pfalz

Blindsmakingkonkurranse
Den tredje flighten, som ble servert sammen med hovedrett, var en blindsmakingkonkurranse hvor gjestene skulle kåre kveldens beste spätburgunder. Fire importører (T&T Wines, Flaaten, Record Vinimport, Vintønna) hadde levert inn en spätburgunder til konkurransen. Hver gjest ble tildelt et konkurransekort hvor de krysset for den vin de mente var best. 

Vinneren var Salwey Spätburgunder 2020, representert av Caroline Tangen-Tveit fra T&T Wines. På en nær andre plass kom Weingut Künstler Hochheim Stein Pinot Noit Erste Lage 2018, representert av Torstein Østenstad fra Record Vinimport, det var kun noen få stemmer som skilte mellom første og andre plass. 

Tysk spätburgunder har en lovende fremtid
De siste 15 årene har spätburgunder gjennomgått en beundringsverdig kvalitetsheving. Bedre kloner, bedre vitikultur, bedre vinifikasjon, renere frukt, mindre eik og ekstrakt. Den nye generasjonen tyske, unge vinmakere leker seg og nyter vin som skal drikkes. Prisene er fornuftige og mange av vinene slår knock-out på både konsument og konkurrent. 

Til toppen