SUS, Spargel und Silvaner 1. - 31. mai 2020
Pressemelding
Publisert 03. juni 2020 | Oppdatert 03. juni 2020Tysk Asparges regnes som noe av det fremste av asparges med en særegen karakter. Sammen med Silvaner gir dette en svært god kombinasjon.
For femte året i rad har Tysk vininformasjon satt fokus på kombinasjonen mellom Tysk hvit asparges og Silvaner under mai måned.
På grunn av korona ble årets SUS litt annerledes en tidligere år. Restauranter som ikke kunne holde åpent som vanlig. Tysk vininformasjon ønsket å spre inspirasjon hjem til private
kjøkken. Aspargesoppskrifter, med vinanbefalinger, fra noen av Norges fremste kokker har blitt publisert på tyskvin.no og i sosiale medier i løpet av mai måned.
Følgende kokker / restauranter har inspirert norske kjøkken.
Mikael Svensson fra Restaurant Kontrast, Oslo. 1 stjerne i guide Michelin
Svein Erik Renaa fra Restaurant Re-naa, Stavanger. 2 stjerner i guide Michelin
Jonas Andre Nåvik fra Restaurant Fagn, Trondheim. 1 stjerne i guide Michelin
Geir Skeie fra Brygga 11, Sandefjord. Vinner Bocuse d´Or 2009.
I tillegg har det blitt gjennomført 3 livesmakinger med Tysk vin i løpet av mai, i samarbeide med Kjell Gabrielsen og Facebook gruppen VIN. En smaking med Tysk Sekt og to smakinger med Silvaner.