Sandefjord 27. mai
Pressemelding "The Perfect Match" Riesling & Silvaner
Publisert 29. mai 2020 | Oppdatert 29. mai 2020Mai er høysesong for asparges. I kombinasjon med Riesling og Silvaner kan dette gi svært gode smaksopplevelser. Onsdagen den 27. mai gjennomførte Tysk vininformasjon arrangementet ”The Perfect Match” i samarbeid med Brygga 11, Geir Skeie, i Sandefjord. Et faglig arrangement med fokus på asparges i kombinasjon med Riesling og Silvaner.
Fra klokken 12 til 14:30 ble det avholdt en faglig 3 retters lunsj for hotell og restaurant bransjen.
Klokken 18:00 startet en 5 retters middag for private som hadde mulighet å booke bord for å lære mer om Tysk vin. Ken Engebretsen fra Tysk vininformasjon stod for seminar og presentasjon av viner gjennom både lunsj og middag.
HoReCa lunsj
Klokken 12:00 møtte 13 spesielt inviterte bransje folk opp for lunsj seminar. Gjestene ble visst til bordene og servert et glass Riesling Sekt hvoretter Ken startet presentasjonen. Det ble innføring om Tysk vin og kvalitetsutviklingen som skjedd de seneste 20 årene.
Deretter ventet en treretters asparges meny. Ken presenterte alle vinene underveis i måltidet. Følgende retter og viner ble servert under lunsjen.
Deretter ventet en treretters asparges meny. Ken presenterte alle vinene underveis i måltidet. Følgende retter og viner ble servert under lunsjen.
Vaux Riesling Brut 2017, Rheingau
Tysk hvit asparges
med hollandaise og urter
Fürst Pur Mineral Silvaner Trocken 2018, Franken
Weingut Sommerhausen Steinbach-Altenberg Silvaner 1172 GG, Franken
med hollandaise og urter
Fürst Pur Mineral Silvaner Trocken 2018, Franken
Weingut Sommerhausen Steinbach-Altenberg Silvaner 1172 GG, Franken
Stekt lysing
med dill og sitron, grønn ertekrem, vårens grønnsaker og hvitvinssaus
Wagner-Stempel Siefersheim Silvaner Trocken 2018, Rheinhessen
Rudolf May Himmelspfad Langenberg Silvaner GG 2017, Franken
med dill og sitron, grønn ertekrem, vårens grønnsaker og hvitvinssaus
Wagner-Stempel Siefersheim Silvaner Trocken 2018, Rheinhessen
Rudolf May Himmelspfad Langenberg Silvaner GG 2017, Franken
Pavlova 2020
marengs, vaniljekrem, mango og pasjonsfruktsorbet
Weingut Hexamer Sobernheimer Domberg Riesling Eiswein 2018, Nahe
marengs, vaniljekrem, mango og pasjonsfruktsorbet
Weingut Hexamer Sobernheimer Domberg Riesling Eiswein 2018, Nahe
Middag
Kvelden var åpen for private. 31 vininteresserte person møtte opp klokken 18:00 for å nyte en 5 retters middag med guidet smaking og presentasjon av Ken fra Tysk vininformasjon. Også middagen startet med kort innføring om Tysk vin samtidig som gjestene kunne nyte et glass Riesling Sekt. Følgende retter og viner stod på menyen for kvelden.
Vaux Riesling Brut 2017, Rheingau
med grønn norsk asparges, chili, lime og ingefær
Geil Bechtheimer Riesling Feinherb 2018, Rheinhessen Lettgravet ørret "thai style"
Grønn aspargessuppe
med røkt kveite, eple og nykål
Jacob Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Trocken 2018, Nahe
med røkt kveite, eple og nykål
Jacob Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Trocken 2018, Nahe
Tysk hvit asparges
med hollandaise og urter
Fürst Pur Mineral Silvaner Trocken 2018, Franken
Weingut Sommerhausen Steinbach-Alttenberg Silvaner 1172 GG 2016, Franken
med hollandaise og urter
Fürst Pur Mineral Silvaner Trocken 2018, Franken
Weingut Sommerhausen Steinbach-Alttenberg Silvaner 1172 GG 2016, Franken
Stekt lysing
med dill og sitron, grønn ertekrem, vårens grønnsaker og hvitvinssaus
Wagner-Stempel Siefersheim Silvaner Trocken 2018, Rheinhessen
Rudolf May Himmelspfad Langenberg Silvaner GG 2017, Franken
med dill og sitron, grønn ertekrem, vårens grønnsaker og hvitvinssaus
Wagner-Stempel Siefersheim Silvaner Trocken 2018, Rheinhessen
Rudolf May Himmelspfad Langenberg Silvaner GG 2017, Franken
Pavlova 2020
marengs, vaniljekrem, mango og pasjonsfruktsorbet
Hexamer Sobernheimer Domberg Riesling Eiswein 2018, Nahe
marengs, vaniljekrem, mango og pasjonsfruktsorbet
Hexamer Sobernheimer Domberg Riesling Eiswein 2018, Nahe