Hjem/Kunnskap

Nahe - En Mangfoldig Skatt

Publisert 06. november 2023 av Rita Helen Nilsen | Oppdatert 06. november 2023
C2C6AF58-CC1A-469A-9D4F-28CFBF8CF7BD

Nahe-regionen er oppkalt etter elven som renner gjennom dalene i de skogkledde Hunsrück-fjellene. Elven glir rolig mot Bingen ved Rhinen, dette er et fredfullt landskap med vinmarker, frukthager og enger, men som som også innehar klipper og slående bergformasjoner.

Vinregionen ved Nahe og sideelvene Glan og Alsenz har en tradisjon for vinproduksjon på over 2 000 år. Beskyttelse mot kalde vinder fra de høye Hunsrück-fjellene, milde temperaturer og mye solskinn skaper et utmerket klima for vinproduksjon i denne solrike dalen med lite nedbør. Selv om Nahe er en av de mindre tyske vinregionene, er mangfoldet av jordtyper her enestående. Dette skyldes den turbulente geologiske historien. Derfor kan regionen dyrke ulike druetyper og produsere et bredt utvalg av vinstiler.

De brattere skråningene med vulkansk eller forvitret stein, og de med rød, leirholdig skifer, ser ut til å være forhåndsbestemt for elegante, pikante Riesling-viner med stor finesse og en lett krydret smak. Mer enn en fjerdedel av vinmarkområdet på 4 239 hektar er beplantet med Riesling. Flate områder med leire, loess og sandholdige jordarter gir lettere, velduftende Müller-Thurgau (Rivaner) med blomstertoner, mens Silvaner trives i ulike jordtyper og produserer fyldige, jordlige viner. Pinot Gris og Pinot Blanc dyrkes også i økende grad. Dornfelder og Pinot Noir trives også her.

Det er alltid noe som skjer i Nahe, enten du velger å lytte til livlig jazz under en festlig vin-kulinarisk kveld eller bare nyter en solid snack etter en fjelltur.

Nahe har også gjort seg bemerket innen velvære: Bad Kreuznach, Bad Münster am Stein og Bad Sobernheim er populære steder for avslapning. Gjestene kan ikke bare nyte det helbredende vannet fra naturlige kilder, men de kan også unne seg en sauna, leirebad, Felke-behandling eller vinoterapi.

Du kan få et godt innblikk i vekstområdet på den idylliske Naheweinstraße eller den lokale sykkelstien. For turgåere er den herlige 100 km lange "Rhine-Nahe Wine Trail" i Soonwald Nahe Nature Park et flott alternativ. Bad Kreuznach, med sine historiske brohus og mange rester fra romertiden, er alltid verdt et besøk. Bad Münster am Stein-Ebernburg, romantisk plassert i dalbassenget, er kjent for sitt middelalderske marked, slott og ridderleker. Og de som har sett Rotenfels, den høyeste bratte klippeveggen nord for Alpene, vet hvorfor folk her er stolte av hjemmet sitt.

Du kan oppdage vinene fra Nahe på en av de mange vin-festivalene på Naheweinstraße, som hovedsakelig finner sted sent på sommeren. Alle som har smakt denne glitrende vinen, vet at den inneholder frisk frukt, fin syrlighet, mineraltoner og rike aromaer. Ikke rart at Nahe-vin er et insider-tips blant vinelskere, en ekte skatt fra sørvest.

Til toppen