EcoWinner: Kåring av årets beste økologiske vin

Publisert 03. august 2022 av Johanna Falk
weinverkostung

Ved den 27. ECOVIN EcoWinner-konkurranse vant 95 viner priser i hele 14 kategorier, da en uavhengig ekspertjury smakte og bedømte 442 økologiske viner i Oppenheim den 21. juni. 

Rundt 80 økologiske vinhus hadde med sine viner søkt om «EcoWinner»-prisen. Det var kun de beste 20% fra hver kategori som kunne vinne EcoWinner-prisen, forutsatt at de hadde oppnådd minimum 85 ut av 100 mulige poeng ved blindsmakingen.

«Jeg ser mer og mer allsidig økologisk vin»

Eco-Winner-juryen 2022 bestod av 37 eksperter og blev igjen ledet av ønologen og vinjournalisten Dagmar Ehrlich. «selvfølgelig er syren mer til stede i vinene fra årgang 2021 enn i de foregående år. Alt i alt, kan jeg smake den unge vinscenen i konkurransen, som tar utdanning internasjonalt og prøver ting, slik at vinene ikke lenger presses inn i et standardisert korset. Jeg ser økologisk vin ble mer og mer fri» oppsummerer Dagmar Ehrlich årets smakning. 

Den største smakegruppe ved EcoWinner 2022 var tørre og halvtørre hvitviner laget på de klassiske druesortene. Av totalt 171 påmeldte viner utgjorde disse mer enn en tredjedel av konkurransen. Vinene fremstilt på de sykdomsresistende PIWI-druesortene var også uforholdsmessige sterkt representert med 58 deltagere (mer enn 13%). PIWI-vinene dyrkes i øyeblikket kun på 3% av Tysklands vinareal. 

Se vinnene av den 27. utgaven av ECOVIN her:  https://www.germanwines.de/fileadmin/user_upload/Website/Service/Downloads/PDF/EcoWinner_2022.pdf

Til toppen