Det hvite gullet!

Publisert 24. april 2023 av Rita Helen Nilsen | Oppdatert 03. oktober 2023
Spargel_und_Weisswein

Sesongen for Tysklands delikatesse hvit asparges er kommet!
Vi mener den gjør seg absolutt best i kombinasjon med tysk silvaner.

Endelig er det vår og høysesong for tysk, hvit asparges, «det hvite gullet». Forskjellen mellom hvit og grønn asparges er at den hvite asparges vokser under jorden og mangler derfor farge. Den hvite aspargesen er også noe mer intens i smak med en fin balanse mellom bitterhet og sødme. 

Det finnes nesten ingen mer selvsagt duo enn tysk hvit asparges og tysk silvaner, kombinasjonen er slående god!

Silvaner dyrkes mest i regionen Franken, men også i andre Tyske regioner. Produsentene bruker ofte den karakteristiske flasken "bochsbeutel" til vinene. Flaskens form kommer fra middelalderen da den var lett å ta med på reise.

Silvaner oppviser en god syre, om enn ikke like stor som hos Riesling. Det er den perfekte druen for vårens primører og en bra vin til å feire våren!

Til toppen