Hjem/Arrangementer/smakinger/Arrangement HoReCa

Pressemelding

Crab a Riesling Oslo 21. august

Publisert 01. september 2022 av Johanna Falk
Crab a riesling 2021 53468

For 10. gang (9. da vi ble nødt til å utsette i 2020) har vi på Tysk Vininformasjon arrangert Crab a Riesling i Oslo for hotell- og restaurantbransjen. Arrangementet retter søkelys på en av Norges og en av Tysklands absolutt beste råvarer, taskekrabbe og riesling. Til sammen utgjør disse to en helt enestående kombinasjon. Crab a Riesling har kommet for å bli, og er allerede, et av årets store bransje-høydepunkter. 

Tradisjonen tro seilet båten Helena ut på Oslofjorden fra Rådhusbrygga kl.13:00, søndag 21. august i strålende sol. Fordelt på sommelierer, servitører, bartendere, kokker og importører var det 133 glade som møtte opp på bryggen for å delta i arrangementet. Det er tydelig at Oslo våknet opp etter en lang og utfordrende tid og dette er vi meget glade for. 

Smaking

Vel ombord på båten stilte 13 vinimportører med sine utvalgte tyske rieslinger, alt i alt hadde gjestene æren å få smakt på hele 52 forskjellige viner. 
Følgende importører var med på turen: Palmer Wine, House of Wine, Record Vin, Gaia Gruppen, Selected Wines, Vingruppen, Toast Group, Rebel, Garage d’Or, Dørstad Grapes, Vininor, Collective Wines og Signature Wines. 

Krabber 

Den velrennomerte kokken og restauranteieren Ole Jonny Eikefjord var selvfølgelig med på turen og holdt stillingene nede i kabyssen. Der ble det servert nydelig taskerabbe og krabbeklør fra Hitra til alle gjester, og hva er krabbe uten nystekt loff, smør, majones, sitron og godt kjølnet tysk riesling. 
Eikefjord som kommer fra Førde og i tillegg eier og driver restauranten Fjord har god og lang erfaring med norsk sjømat. 

Dagens beste match 

Som tradisjonen tilsier, skulle gjestene selvfølgelig kåre årets beste riesling til krabbe gjennom en blindsmakingkonkurranse. Alle importører fikk lov å melde inn en riesling hver til konkurransen. Vinene ble servert blindt og nummerert og gjestene fikk lov til å gi sin stemme på den de mente var best i kombinasjon med krabbe, samtidig ble de med i trekkingen av å vinne en tur til Tyskland for å lære mer om tysk vin. Dagens beste riesling var Von Buhl, Armand Riesling Kabinett 2020, fra Pfalz. Björn Broman var tilstede og representerte Palmer Sales Partner og fikk æren å motta premien, en krabbe i sølv. 

Den heldige gjesten som vant en tur til Tyskland var Gianni Routolo fra Markveien Mat & Vinhus. 
På delt andreplass i blindsmakingskonkurransen kom Heligenblut Weinheimer Riesling Kabinett 2020, Rheinhessen, represntert av Vininor, og Domdechant Werner Hochheimer Domdechaney 2018, Rheingau, representert av House of Wine. 

Crab a Riesling er her for å bli

Etter 10 (9) suksessfulle år er det ikke til å stikke under stol at Crab a Riesling har blitt noe av en tradisjon. Vi på Tysk Vininformasjon gleder oss allerede til neste års arrangement. 

Søndag 28. august dekket vi opp for Crab a Riesling i Bergen. 

Til toppen