Hjem/Galleri

Crab a Riesling med lang venteliste

Publisert 28. august 2024 av Heine Johansen | Oppdatert 28. august 2024

Crab a riesling ble gjennomført for 11. gang, denne gangen med en ny vri, og venteliste lenger enn antallet deltakere som fikk plass. 

Galleri

Crab a Riesling 2024_ 119
Crab a Riesling 2024_ 126
Crab a Riesling 2024_ 145
Crab a Riesling 2024_ 156
Crab a Riesling 2024_ 264
Crab a Riesling 2024_ 265
Crab a Riesling 2024_ 479
Crab a Riesling 2024_ 512
Crab a Riesling 2024_ 515
Crab a Riesling 2024_ 517
Crab a Riesling 2024_ 548
Crab a Riesling 2024_ 596
Crab a Riesling 2024_ 651
Crab a Riesling 2024_ 807
Crab a Riesling 2024_ 821
Crab a Riesling 2024_ 837
Crab a Riesling 2024_ 845

Crab a Riesling 2024 

18/08-24 Høymagasinet, Oslo 
 
I tradisjonens tro men med ny vri 

For 11. gang ble Crab a Riesling arrangert i Oslo. Eventet har blitt en tradisjon som mange ser frem til hvert år. Påmeldingene strømmer inn så snart vi lanserer eventet, og ventelistene blir fort lange. I år hadde vi over 80 gjester og nærmere 100 på venteliste. 

Men vi hadde i år også en helt ny vri på eventet, noe som gjorde at vi var ekstra spente på mottakelsen. For første gang var vi nemlig "Onshore" i stedet for "Offshore." Vi valgte å være på flotte Høymagasinet på Akershus festning, drevet av Fursetgruppen. 

  

Innhold 

Vi startet med aperitiff utendørs, og da var det selvfølgelig tysk Sekt laget på Riesling som ble servert. Deretter trakk vi inn til en “walk-around tasting” hvor 10 importører stilte ut opptil fem av sine Rieslinger. Etter en liten time med smaking var det klart for å sette seg til bords, og Ken Engebretsen holdt et faglig innlegg om kombinasjonen krabbe og riesling. Derretter gjorde krabbene sin ankomst på en unik måte: vi gikk bort ifra buffet, og krabbene (eller rettere sagt, servitørene) kom dansende inn med krabbefatene. De flotte krabbene ble altså presentert på fat, og over høyttaleren spilte den trolske og stemingsfulle "Dovregubbens hall" av Edvard Grieg. Dette skapte et skikkelig overraskelsesmoment, og omtrent halve salen (satt litt på spissen) gjorde opptak av «happeningen». 

 

Krabbe og kokk 

Selveste Ole-Jonhhy Eikefjord hold i tradisjonens tro en presentasjon av maten med en liten forklaring på hvordan man skulle angripe byttet. Med litt knekking og pilling ble det mat, og krabbene smakte virkelig himmelsk.  

 

Bindsmaking og vinnere 

Under blindsmakingskonkurransen hadde de 10 importørene med seg hver sin vin som ble servert blindt og smakt til krabbene. Alle deltakerne stemte på sin favoritt, og det ble kåret en vinner som denne gangen var overlegen. 

Vinneren av årets Crab a Riesling ble: Veritable Nordic med vinen: Scharzhofberger Riesling Kabinett Feinherb, Bischöfliche Weingüter Trier, årgang 2021. 

Vi trakk også en vinner blant deltagerne som hadde stemt på vinnervinen. Premien i år var et 4-dagers vinkurs fra Norsk Sommelier Utdannelse. 

Vinneren ble: Melanie Foo som jobber som restaurantsjef på Yum Cha. Hun er selv sommelier men kommer til å sende en kollega på kurs. 

 

Importørene som deltok på messen var: 

Copro AS 

Dørstad Grapes 

Signature Wines 

Symposium Wines 

Wongrawen Wines 

Straen Vin 

Gaia Wines 

Vinarius 

Veritable-Nordic 

Belmonte Beverage Group 

  

Kort oppsummert en herlig dag 

Ellers var stemningen god med DJ som spilte fra scenen, og en bildekavalkade på lerret som viste bilder fra de foregående 10 årene med Crab a Riesling. Dette vekket gode minner hos mange. Men stemningen skapes jo først og fremst av de flotte folkene som deltar. Felles for alle som var til stede er at de jobber i Horeca, hvor de jobber med vin i det daglige. På denne måten sikrer vi at alle involverte får et faglig utbytte av eventet, både Horeca-gjestene og importørene.  

  

Takk til alle som deltok, vi ses igjen i august 2025 

 

Til toppen