Hjem/Arrangementer/smakinger

Pressemelding

Crab a Riesling Bergen 28. august

Publisert 06. september 2022 av Johanna Falk | Oppdatert 06. september 2022

Søndag 28. august var det, for sjette gang, tid for Bergen å få nyte deilige krabber med nydelig tysk riesling. Båten M/S Midthordland forlat Verftet USF klokken 13:00 i strålende sol og med på båten hadde vi 75 galde gjester fordelt på sommelierer, restaurantsjefer, servitører og kokker. I tillegg var vi så heldig å få med oss 9 importører som alle stilte med sine beste, tyske rieslinger. 

Galleri

301537973_1382351398919752_8661997880083865921_n
301627318_640906843884656_7460159409985021469_n
301936993_613497610339672_5773032024370899520_n
IMG_8949
IMG_8951
IMG_8956
IMG_8961
IMG_8962
IMG_8968
IMG_8974
IMG_8982
IMG_8985

Smaking 
Vel ombord på båten begynte smakingen. Importørene, som var utplassert på ovre dekk, presenterte vinene sine til gjestene som fritt kunne bevege seg rundt blant standen. Alt i alt hadde de mulighet å smake på hele 40 forskjellige viner. 
Følgende importører var med på turen: Palmer Sales Partner, House of Wine, Record Vin, Vingruppen, Rebel Group, Garage d’Or, Vininor, Collective Wines og Haugen-Gruppen.

Krabber 
Ikke bare ble gjestene servert nydelig riesling, det ble også taskekrabbe fra Fjellskaal i Bergen. Sammen med krabbene på bufféen ble det satt fram majones, loff, smør og sitron. Heine Johansen holdt en kort, faglig presentasjon med fokus på den siste årgang i Tyskland og utfordringene med tørken som råder der.  

Beste riesling til krabbe 
Som tradisjonen sier, ble det holdt en blindsmakingkonkurranse for å kåre turens beste riesling til krabbe. Hver importør fikk melde inn en av sine fire viner til konkurransen. Vinene ble servert blindt og nummerert på en egen stand, slik at gjestene kunne smake disse sammen med måltidet. Hver gjest fikk levere en stemme og deltok da også i trekking om en faglig vintur til Tyskland. 
Den vinnende vinen i konkurransen var Carl Fegth Edition Mittelheimer Edelmann Riesling Spätlese Trocken 2015, representert av Haugen-Gruppen. Den heldige gjesten å vinne en tur til Tyskland var Alejandro Gomez, kjøkkensjef på Finnegården Stue. 

Tusen takk til alle dere som var med på å gjøre årets til en flott dag på sjøen! 

Med vennlig hilsen, 
Ken Engebretsen 
Johanna Falk 

Til toppen