Hjem/Arrangementer/smakinger/Arrangement HoReCa

Pressemelding

Crab a Riesling Bergen 2021

Publisert 28. september 2021 av Johanna Falk | Oppdatert 28. september 2021

Søndag 19. september var det Bergens sin tur å få spise nydelige krabber med fantastisk tysk riesling. Båten M/S Midthordland forlat Holbergskai 1 klokken 13:00 og seilet ut mot fjorden. 

Galleri

IMG_5829 2
IMG_5831 2
IMG_5835 2
IMG_5836 2
IMG_5846 2
IMG_5845 2
IMG_5849 2
IMG_5853 2
IMG_5865 2
IMG_5886 2
IMG_5895 2

Det var totalt 50 gjester på båten, fordelt på sommelierer, restaurantsjefer, servitører, kokker og journalister. Vi hadde også æren og ha med oss 7 hyggelige importører som stilte med sine 3 beste riesling-viner. Dette var det femte året som Tysk Vininformasjon fikk arrangere båtturen i Bergen. 

Modifisert utgave
Grunnet smittevern og restriksjoner det medfører var arrangementet i år noe annerledes fra tidligere. Til tross for utfordringene grunnet smittevern og værforhold er vi utrolig fornøyd og takknemlig for at arrangementet i år ble så utrolig bra som det ble. Vi vil rette en stor takk til alle dere som bidro med å ta vare på hverandre, tilby fantastiske viner og ikke minst god stemning.

Smaking
Importørene som var med på turen hadde med seg 3 utvalgte rieslinger. Grunnet restriksjoner for Covid19 måtte de selv skjenke og presentere vinene sine ved borden til gjestene. Med en riesling sekt til aperitiff fikk gjestene smakt totalt 22 viner. 
Følgende importører var med på arrangementet: Solera, Vinarius, Collective Wines, LaMarc, Gaia Gruppen, ProCura og Vininor. 

Krabber
Gjestene ble ikke bare servert flotte riesling viner, men også nydelig taskekrabbe. Krabbene ble levert fra Fjellskaal i Bergen og servertes sammen med majones, loff, smør og sitron. 
Ken Engebretsen holdt innledningsvis en kort, faglig presentasjon om tysk riesling og særlig denne i kombinasjon med krabbe. 

Beste riesling til krabbe
I enighet med tradisjonen ble det holdt en blindsmakingkonkurranse for å kåre turens beste riesling til krabbe. Hver importør fikk melde inn den beste av sine 3 viner til konkurranse. Vinene serveres så blindt til alle gjester mens de forsyner seg av maten. Hver gjest leverer inn sin stemme og deltok da også i trekning om en faglig vintur til Tyskland. 
Vinen som vant konkurransen var Truls Flakstads fra ProCura sin Thanish Niederberg, Riesling Kabinett 2020, Mosel. Vinneren av en tur til Tyskland ble Jaroslaw Zdanowicz fra Cornelius Sjømatrestaurant. 

Tusen takk til alle dere som var med på å gjøre årets tur den beste mulige. 

Til toppen