Våroppvåkning

Hessische Bergstraße - Våroppvåkning

Publisert 04. september 2023 av Rita Helen Nilsen | Oppdatert 07. november 2023
6340BE7D-879E-461B-B945-6AB5FFF2D009

Våren pleier vanligvis å komme tidligere til Hessische Bergstraße enn til andre regioner, som kanskje fortsatt opplever kjølige temperaturer i mars eller april.

Men det er ikke bare den vakre naturen du kan nyte her. De pittoreske gamle byene Zwingenberg, Heppenheim, Alsbach eller Bensheim vil forføre deg med sin sjarm.

Denne hessiske delen av Bergstrasse har vært en selvstendig vinregion siden 1971, delt inn i to separate områder: Starkenburg-regionen begynner sør for Darmstadt med sporadiske vingårder, deretter, sør for Zwingenberg, blir vingårdene hyppigere. Størst fokus på vinproduksjon finner man i Auerbach, Bensheim og Heppenheim.

De beste vingårdene finner man på skråningene ned mot Rhindalen, mange av dem er svært bratte. På Melibokus nær Zwingenberg, det høyeste fjellet i regionen, er de øverste delene av vingårdene terrasserte, noe som gjør dem både arbeidskrevende og billedskjønne.

Her produseres hovedsakelig tørre og halvtørre viner. Riesling-druen er dominerende og suppleres med Rivaner, Pinot Gris, Silvaner, Kerner og Pinot Blanc. Rød Riesling er sjeldent og dyrkes på omtrent 20 hektar. De røde variantene Pinot Noir, Dornfelder og St. Laurent er sakte, men sikkert i ferd med å vinne terreng.

De større vinfestivalene gir også muligheten til å bli kjent med vinene fra Hessische Bergstrasse, som sjelden finnes utenfor vekstområdet. Rundt pinse, mot slutten av mai, arrangerer Zwingenberg en vin festival på det historiske torget, mens Bensheim og Groß-Umstadt feirer i september. Bergstrasse vinmarked i gamlebyen Heppenheim tilbyr tradisjonelt et representativt utvalg av viner mot slutten av juni. Hvis du ikke kan besøke en vin festival, kan du søke etter disse sjeldne vinene lokalt i en av de mange vinrestaurantene langs Bergstrasse.

Til toppen