Tysklands beste rosé i 2022 har kårets på ProWein i Düsseldorf

Publisert 19. mai 2022 av Johanna Falk | Oppdatert 24. mai 2022
Drink_Pink_Gewinner_08

Den 15. mai kåret German Wine Institute (DWI) de beste rosévinene i 2022, på den internasjonale messen ProWein i Düsseldorf. En ekspertjury bestående av blant andre Masters of Wine, hadde valgt ut finalistene i kåringen. Det ble annonsert tre finalister fra hver kategori, rosévin og musserende rosévin, av totalt 160 viner fra alle Tysklands 13 regioner. 

Vinnere musserende rosévin 

Alle tre finalister i kategorien for musserende rosévin er produsenter som er tilgjengelig i Norge.
Juryen stemte for Rosé Pretige Brut 2014 fra Reichsrat von Buhl, som holder til i Deidesheim, Pfalz, til den beste musserende rosévinen. På andre plass kom Franz Keller sin Pinot Rosé brut 2018 fra Baden. Tredje plassen gikk til regionen Franken og Juliusspital sin Rosé brut 2019. 
Dessverre er ingen av vinene tilgjengelig på Vinmonopolet, men vi håper å se de i hyllene innen en snar fremtid. 

Vinnere rosévin 

Cabernet Franc Rosé dry 2021 fra Bergdolt Reif & Nett, i Pfalz, tok første plassen i kategorien rosévin. Følget av Weingut & Privatkellerei Bimmerle fra Baden sin Pinot Noir Rosé dry 2021. Tredje plassen gikk til Jacob Schneider, som holder til i Nahe, sin Pinot Rosé dry 2021. Av disse produsentene er det kun Jacob Schneider som er representert i Norge. 

Stor økning i kvalitet 

Jurymedlemmene var enig i at tyske rosé- og musserende viner har gjennomgått en enorm økning i kvalitet de siste årene og at de ikke er langt unna internasjonal konkurranse. 

Etter lovprisninger fra jurymedlemmene Caro Mauer MW og Thomas Curtius MW, sammen med The German Wine Queen Sina Erdrich og DWIs administrerende direktør Monika Reule, ble vinnene av kåringen tildelt sertifikater og et trofé. 

Sjefen for DWI takket vinnene for deres konsekvente jakt på kvalitet og gratulerte de med suksessen. «De prisvinnende vinene og musserende vinene er betydningsfulle bidrag til å ytterlige forbedre bildet av av tysk rosévin, både nasjonalt og internasjonalt,» forklarte Reule. 

For mer infomrasjon se https://www.germanwines.de/aktuelles/news/details/news/detail/News/germanys-best-roses-2022-awarded/

Til toppen