Baden - Velsignet av solen

Publisert 02. august 2023 av Rita Helen Nilsen | Oppdatert 03. oktober 2023
BA2E2320-902D-4914-8970-12618DE005D6

Vinregionen Baden, den sørligste og tredje største i Tyskland, er hovedsakelig et langt, smalt bånd med vinmarker som er innhyllet mellom åsene i Schwarzwald og elven Rhinen og strekker seg ca. 400 km fra nord til sør.

Baden-regionen går fra Tauber i nord til Lake Constance i sør. Baden er den viktigste tyske regionen for Pinot Noir. Den er svært populær i all sin variasjon av stiler og smaker - også som rosé eller Weißherbst

Det er en stor variasjon av jordtyper i Baden. Kalkstein i Tauberfranken, keuper, leire, løss, granitt, leire, kalkstein og sand andre steder. Kaiserstuhl er en utdødd vulkan, mens isbreavsetninger (moraine) er typiske for Bodensee-distriktet.

Mange besøkende tiltrekkes av Baden på grunn av det milde klimaet, vakre vinlandsbyer og den naturskjønne variasjonen i landskapet, som for eksempel skråningene i Odenwald og Schwarzwald, eller idyllen langs bredden av Bodensjøen. Historiske byer som Heidelberg, Konstanz, Baden-Baden, Karlsruhe eller Freiburg er også svært populære reisemål.

Over 100 vinfestivaler inviterer deg til feiring i Baden, noen viser et utvalg av viner fra hvert område. Den beste oversikten over nåværende tilbud fra Badens vinkjellere finner du på Baden Wine Fair i Offenburg hver mai. Et annet sted som er vel verdt et besøk er et av de eldste vinmarkedene i Müllheim, Markgräflerland, som holdes hvert år i april, en tradisjon som går tilbake til det 19. århundre.

Til toppen