Ahr reiser seg ur katastrofen

Publisert 03. august 2022 av Johanna Falk | Oppdatert 03. august 2022
Ahr_Weinregionen__14_

Til tross for den ødeleggende oversvømmelse den 14. juli 2021 kan vinelsker glede seg til de sedvanlige gode vinene fra Ahr. 

Slik det tyske vininstitut DWI mener, har vinbøndene i Ahr vært i stand til å høste druer av høy kvalitet fra hele 90% av deres vinmarker i 2021-årgangen, takket være den store solidaritet fra resten av vinbransjen og hjelp fra mange frivillige. Vinstokkene vokser særlig på de høyere skråningene i floddalen, så det ble skånet for vannmassene. 

Vinene ble vinifisert i raskt gjenopprettete kjellere og bygninger. «Det er utrolig hva vingårdene og vinbøndenes kooperativer har oppnådd i de siste par månedene. De har fortsatt en stadig lang vei igjen før alt er fult gjenoppbygget, og de har fortsatt bruk for mere støtte. Et besøk i regionen hjelper, vinturismen var og er en viktig økonomisk faktor i Ahr», forklarer DWI’s administrerende direktør Monika Reule. 

Rotweinwanderweg eller «rødvinsvandringsstien» er en av høydepunktene for turister langs Ahr-floden. Man kan utforske regionen på over 35km fra Bad Bodendorf til Altenahr og la sig overbevise om Ahr-vinenes kvalitet hos de lokale produsenter. Ifølge DWI’s informasjon er Ahr vinområdet med den høyeste andel rødvin i Tyskland. Over 80% av de resterende 500 hektar vinmarker er beplantet med rødvinsdruer, særlig pinot noir. Ikke minst grunnet regionens særegne terroir og den skiferrike jordsmonn har Ahr en helt spesiell karaktær, som verdsettes av vinelskere over hele verden. 

Til toppen