Årgang 2021 i Tysklands vinregioner

Publisert 20. desember 2021 av Johanna Falk | Oppdatert 20. desember 2021
Weinlese_(16)

Slanke viner, fulle av aromaer – det er en passende beskrivelse av 2021 årgangen for vinregionene i Tyskland. 

Den beste måneden for vinmakerne i 2021 var ikke mai, men den solrike september. Mengder av sol kombinert med kjølige netter i mange av regionene gjorde september til en forsonende avslutting på en sesong som vært klart annerledes fra de tre foregående årene. 2021 minnet mange om tiden før klimaforandringer. 

Mens varme og tørke preget årgangene fra 2018-2020, og dermed sikret en tidlig høst, bremset kulden veksten i år og hyppig nedbør gjorde det ekstremt utfordrende for mange vinmakere å holde meldugg under kontroll. 

Septembers varme og tørre vær kompenserte da for mye. Været fremmet modning og sikret at mostvektene i druene øket. Det betyr at det ble høstet druer av god kvalitet med loving om gode viner fra en årgang med lavere alkohol og mer aroma. 

Forskjell mellom vinregionene 

Ifølge det siste anslag var høstmengden 8.733.000 hektoliter sett til hele landet, hvilket er 3% høyere enn foregående års høst og kun litt under gjennomsnitt. Det var derimot store forskjeller mellom de vindyrkende regionene. 

German Wine Institute (DWI) har spurt representanter fra de 13 forskjellige regionene hvordan årgang 2021 har utviklet seg i deres region. Les pressemeldingen her.
https://www.germanwines.de/fileadmin/user_upload/Website/Aktuelles/Presse/2021/PR_The_2021_vintage_in_the_German_winegrowing_regions.pdf

Til toppen