Sandefjord 27. mai

Pressemelding "The Perfect Match" Riesling & Silvaner

Mai er høysesong for asparges. I kombinasjon med Riesling og Silvaner kan dette gi svært gode smaksopplevelser. Onsdagen den 27. mai gjennomførte Tysk vininformasjon arrangementet ”The Perfect Match” i samarbeid med Brygga 11, Geir Skeie, i Sandefjord. Et faglig arrangement med fokus på asparges i kombinasjon med Riesling og Silvaner.  

Fra klokken 12 til 14:30 ble det avholdt en faglig 3 retters lunsj for hotell og restaurant bransjen.
Klokken 18:00 startet en 5 retters middag for private som hadde mulighet å booke bord for å lære mer om Tysk vin. Ken Engebretsen fra Tysk vininformasjon stod for seminar og presentasjon av viner gjennom både lunsj og middag.  

Galleri

IMG_2392
IMG_2393
IMG_2397
IMG_2404
IMG_2408
IMG_2416
IMG_2419
IMG_2430
IMG_2447
IMG_2461
IMG_2414
IMG_2453
IMG_2464
IMG_2465
IMG_2439
IMG_2422
IMG_2477
IMG_2449
IMG_2450
IMG_2467
IMG_2468
IMG_2469
IMG_2470
IMG_2471
IMG_2473
IMG_2416

HoReCa lunsj

Klokken 12:00 møtte 13 spesielt inviterte bransje folk opp for lunsj seminar. Gjestene ble visst til bordene og servert et glass Riesling Sekt hvoretter Ken startet presentasjonen. Det ble innføring om Tysk vin og kvalitetsutviklingen som skjedd de seneste 20 årene. 
Deretter ventet en treretters asparges meny. Ken presenterte alle vinene underveis i måltidet. Følgende retter og viner ble servert under lunsjen.
 
Vaux Riesling Brut 2017, Rheingau
 
Tysk hvit asparges
med hollandaise og urter

Fürst Pur Mineral Silvaner Trocken 2018, Franken
Weingut Sommerhausen Steinbach-Altenberg Silvaner 1172 GG, Franken

 
Stekt lysing
med dill og sitron, grønn ertekrem, vårens grønnsaker og hvitvinssaus

Wagner-Stempel Siefersheim Silvaner Trocken 2018, Rheinhessen
Rudolf May Himmelspfad Langenberg Silvaner GG 2017, Franken

 
Pavlova 2020
marengs, vaniljekrem, mango og pasjonsfruktsorbet

Weingut Hexamer Sobernheimer Domberg Riesling Eiswein 2018, Nahe
IMG_2461

Middag

Kvelden var åpen for private. 31 vininteresserte person møtte opp klokken 18:00 for å nyte en 5 retters middag med guidet smaking og presentasjon av Ken fra Tysk vininformasjon. Også middagen startet med kort innføring om Tysk vin samtidig som gjestene kunne nyte et glass Riesling Sekt. Følgende retter og viner stod på menyen for kvelden.
 
Vaux Riesling Brut 2017, Rheingau
 
 Lettgravet ørret "thai style"
med grønn norsk asparges, chili, lime og ingefær
 
Geil Bechtheimer Riesling Feinherb 2018, Rheinhessen

 
Grønn aspargessuppe
med røkt kveite, eple og nykål

Jacob Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Trocken 2018, Nahe

 
Tysk hvit asparges
med hollandaise og urter

Fürst Pur Mineral Silvaner Trocken 2018, Franken
Weingut Sommerhausen Steinbach-Alttenberg Silvaner 1172 GG 2016, Franken

 
Stekt lysing
med dill og sitron, grønn ertekrem, vårens grønnsaker og hvitvinssaus

Wagner-Stempel Siefersheim Silvaner Trocken 2018, Rheinhessen
Rudolf May Himmelspfad Langenberg Silvaner GG 2017, Franken

 
Pavlova 2020
marengs, vaniljekrem, mango og pasjonsfruktsorbet

Hexamer Sobernheimer Domberg Riesling Eiswein 2018, Nahe
Til toppen