Hjem/Arrangementer/smakinger

Crab a Riesling – Søndag 18. august 2019 – Trondheim

Pressemelding

Søndag 18. august var bordet duket for en herlig dag med krabber og tysk riesling. Denne gang ble arrangementet gjennomført i Trondheim, som viste frem en skyfri himmel. 66 personer, fordelt på sommelierer, servitører, kokker, importører og journalister som møtte opp klokken 13:00 i sentrum og ble transportert med veterantrikken, Gråkallbanen, opp til Lian restaurant. Dette var andre gang Crab a Riesling ble arrangert av Tysk vininformasjon i Trondheim. Arrangementet fokuserer på den fantastiske kombinasjonen mellom en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer, taske krabbe og Riesling!

Galleri

IMG_1282
IMG_1284
IMG_1296
IMG_1299
IMG_1303
IMG_1305
IMG_1319
IMG_1329
IMG_1331
IMG_1333
IMG_1345
IMG_1346
IMG_1348
IMG_1361
IMG_1365
IMG_1368

Smaking
På vei opp til Lian ble gjestene hilst velkommen med et glass Riesling Sekt fra produsenten Griesel i Hessiche Bergstrasse. Ken Engebretsen holdt et foredrag om tysk vin på vei opp til Lian restaurant. Framme på Lian stilte 10 vinimportører med 38 ulike utvalgte rieslinger.

Følgende importører var med og viste frem sine beste riesling viner til krabbe: Vinarius, Gaia gruppen, B&R Wine/Collective Wines, Palmer, La Marc Wines, Moestue, Vininor, Matgrossisten, Flaaten Vin og Dørstad Grapes.

Krabber
Ken Engebretsen holdt et foredrag om hvorfor akkurat tysk riesling og taske krabbe blir en fantastisk smakskombinasjon. Deretter ble det dekket opp en herlig krabbe buffet. Renset fersk taskekrabbe, krabbeklør, brød, smør, majones og sitron stod på bordet.

The Wineprincess
Årets vinprinsesse Klara Zehnder fra Franken tok turen til Norge for å delta på årets arrangement. Hun strålte med sin tilværelse, hilste alle velkomne og gjorde en flott jobb ved annonsering og utdeling av priser.

Dagens beste match
Av Crab a Riesling tradisjon skulle beste riesling til krabbe kåres. Kåringen gjennomførtes gjennom en blindsmaking, for å få frem beste kombinasjon. Hver importør stilte med en riesling hver i konkurransen om beste match til krabbe. Alle gjester fikk levere stemme og samtidig være med i trekningen om en tur til Tyskland i 2020, for å lære mer om tysk vin. Dagens beste riesling ble Nierstein KabiNett 2017 fra Weingut Schätzel i Rheinhessen. Bo Christensen som var til stede og representerte Vininor fikk motta premien, en ”live size” krabbe i sølv. Vin prinsessen fikk trekke vinneren av en tur til Tyskland blant alle som stemte på vinneren. Deyan Stanchev fra Grobian restaurant ble den heldige vinneren. 

Årlig arrangement
I 2020 planlegger Tysk vininformasjon å holde Crab a Riesling i Oslo og Bergen, for å så komme tilbake til Trondheim i 2021.

Til toppen