Pressemelding
”THE OTHERS” – Tysklands andre druer er gjennomført
Publisert 01. mars 2019 | Oppdatert 01. mars 2019Onsdag 27. feb var det duket, 8 året på rad, for vinsmakingen The Others med fokus på Tysklands andre druesorter. Årets smaking satte ekstra fokus på de tre Pinot druene Spätburgunder, Weissburgunder og Grauburgunder.
16 tyske produsenter var her for anledningen og for første gang stilte også 5 importører ut på messen med tyske viner fra deres portefølje. Smakingen fant sted på Restaurant Vaaghals i Oslos barcode område. Totalt 78 personer innom bransjen, Sommelierer, servitører, journalister og importører var innom å fikk smakt mye bra tysk vin.
Åpen vinsmaking
Fra klokken 12:30 – 16:30 var det dekket for åpen vinsmaking med 16 produsenter og 5 importører til stede. Alle hadde sitt eget bord med 5 forskjellige viner. Noen av produsentene er representert i Norge idag, mens de fleste var her for å komme i kontakt med importører.
I tillegg var det satt opp i tema bord i lokalen med viner laget på Weissburgunder, Grauburgunder og Spätburgunder. Alle vinene presentert på temabordet er tilgjengelige i Norge for Horeca.
Følgende produsenter og importører var til stede å viste frem et flott utvalg av tyske viner.
Weingut Knab, Baden
Winzerhof Nagel, Franken
Weingut Hanewald-Schwerdt, Pfalz
Weingut Seckinger, Pfalz
Weingut Josef Köhr, Pfalz
Weingut Andres, Pfalz
Weingut Oberhofer, Pfalz
Weingut Petri, Pfalz
Weingut Corvers-Kauter, Rheingau
Neverland Vineyards, Rheinhessen
Weingut Rappenhof, Rheinhessen
Weingut Lahm, Rheinhessen
AdamsWein, Rheinhessen
Weingut Schloßmühlenhof, Rheinhessen
Weinkellerei Hechtsheim GmbH, Rheinhessen, Rheingau, Nahe, Mosel
Weingut JohannesB, Württemberg
Flaaten Vin AS
Bonum Beverages AS
Signature Wines AS
T&T Wine AS
Symposium Wines AS
Masterclass
I år gjestedes The Others av Arne Ronold, MW, som holdt en Masterclass for et fullsatt rom med 35 stykken kunnskaps sultne bransjefolk. Fra klokken 12 – 13 tok Arne de gjennom en spennene presentasjon av de tre Pinot druene, Weissburgunder, Grauburgunder og Spätburgunder. Følgende viner bli smakt under masterclassen, alle tilgjengelige i Norge for Horeca:
- Gut Hermannsberg Weisser Burgunder 2017, Nahe
- Weingut Dautel Weissburgunder Gipskeuper 2017, Württemberg
- Enderle & Moll Weissburgunder Muschelkalk 2017, Baden
- JuWel Weine Grauburgunder 2017, Rheinhessen
- Weingut Lisa Bunn Grauer Burgunder vom Löss 2016, Rheinhessen
- Jürgen Leiner Grauer Burgunder Katzebosch 2016, Pfalz
- Enderle & Moll Pinot Noir Liaison 2016, Baden
- Philipp Kuhn Spätburgunder Tradition 2015, Pfalz
- Kloster Eberbach Assmannshäuser Höllenberg Spätburgunder Trocken Crescentia 2013, Rheingau
Blindsmaking
Når gjestene smakt seg gjennom alle viner på messen kunde man prøve seg på årets blindsmaking. Ved å sette riktig drue og region kunne man vinne en tur til Tyskland for å lære mere om Tysk vin. Blindsmakingen var Weingut am Stein Randersacker Silvaner 2016 fra Franken. Blandt tre stykk som svarte helt riktig ble Alexandra Bjerke, lærling på BA53 i Oslo, trukket som den heldige vinneren av tur til Tyskland i vår, med tema Silvaner og Asparges.
Aperitivo kveld med The Others på Grand Café
På onsdags kvelden var det The Others tema i vinkjelleren på Grand Café. Gjester i vinkjelleren under Aperitivo, fra klokken 17-19, fikk muligheten å smake et stort utvalg av Tyske viner til maten som serverades. 7 The Others produsenter var til stede for å svare på spørsmål fra gjestene.