Hjem/Arrangementer/smakinger

Pressemelding

Crab a Riesling Bergen 19. august 2018

Søndag den 19. August var det duket for en herlig dag med krabber og tysk riesling, denne dag i Bergen. Båten M/S Midthordland seilet ut på fjorden fra Holbergskai klokken 13:00. 108 personer, fordelt på Sommelierer, kokker, importører og journalister. Båtturen ble arrangert av Tysk vininformasjon, for 4. gang i Bergen. Arrangementet fokuserer på den fantastiske kombinasjonen mellom en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer, taske krabbe og RIESLING!

Galleri

IMG_3718
IMG_6116
IMG_6124
IMG_6125
IMG_6127
IMG_6133
IMG_3702
IMG_3684
IMG_6142

Smaking
Ombord på båten stilte 11 vinimportører med utvalgte rieslinger i salongen. Gjestene fikk mulighet til å gå rundt å smake 33 forskjellige rieslinger fra Tyskland. Vinstilen som passer til taskekrabbe er typisk for en tysk riesling med god friskhet, fruktighet og en anelse restsødme.

Følgende importører var med og viste frem sine beste Riesling viner til krabbe: Solera / Winehouse, Palmer, Vinarius, Moestue, La Marc Wines, Vinum, Signature Wines, Dørstad Grapes, Vingruppen, Symposium Wines og Excellars. 

Krabber
Ken Engebretsen holdt et foredrag om hvorfor akkurat tysk riesling og taske krabbe blir en fantastisk smakskombinasjon. Deretter ble det dekket opp en herlig krabbe buffet. Renset fersk taskekrabbe, krabbeklør, brød, smør, majones og sitron stod på bordet.

The Winequeen
Årets tyske vindronning Katharina Staab fra vinregionen Nahe var fløyet inn for anledningen for å delta på årets tur. Hun strålte med sin tilværelse, hilste alle velkomne og gjorde en flott jobb ved annonsering og utdeling av priser. 

Dagens beste match
Av tradisjon skulle en vinner av dagens beste match, krabbe mot riesling kåres. Dette gjennom en blindsmaking der hver importør stilte med en riesling hver. 11 viner ble servert helt blindt og nummerert. Gjestene ombord fikk levere en stemme hver og samtidig være med i trekningen om en tur til Tyskland i 2019, for å lære mer om tysk vin. For første gang ble det en delt seier, mellom to viner fra Mosel. Nik Weis, St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben 2016, fra Dørstad Grapes og Clemens Busch Pundericher Riesling Kabinett 2016 fra Vinum. Clemens Busch var selv tilstede for å motta premien av en ”live size” krabbe i sølv, sammen med Thomas Paulsen fra Vinum og Peter Dørstad fra Dørstad Grapes. Blandt alle som stemte på de vinnende vinene fikk vin dronningen trekke den heldige vinner av en tur til Tyskland, som ble Ronny Bertelsen fra Lokalavisene.

Til toppen