Ny silvaner fra Klaus-Peter Keller

Publisert 07. juli 2011 av Ken C. Engebretsen | Oppdatert 03. august 2011
Rheinhessen baserte Klaus-Peter Keller er en av Tysklands aller mest lovpriste vinmakere, og har hatt denne statusen i mange år.
Klaus & Klaus-Peter Keller

Generasjonsskifte

Han tok over driften av Weingut Keller sammen med sin kone Julia Keller, etter sin far Klaus Keller, i 2001. Klaus og hans kone Hedwig etablerte Weingut Keller’s flotte ry allerede på 1980-tallet, men K-P har tatt steget videre og Kellers viner har nådd nye høyder.

Portefølje

Hans topp cuveer G-Max, Abtserde GG, Morstein GG, Kirchspiel GG og Hubacker GG, alle laget på Riesling, er nærmest umulige å få tak i. Men Keller lager også viner på andre druer enn Riesling. Hans ”S” serie består blant annet av en deilig Silvaner. Og nyheten som Blend Wines lanserer nå i juli måned er hans Grüner Silvaner Trocken 2010. 2010 var en fantastisk årgang i Tyskland og denne vinen viser årgangen fra sin beste side.
Silvaner druer

Herlig sommer silvaner

En frisk og syrlig silvaner med flott frukt og innslag av sitrus, blomster og typiske grønne silvaner toner på duft. Vinen har en fin lengde og vil være et nydelig følge til fetere fisk og skalldyr. Eventuelt også til kylling, men da med en lett sitrus saus. Eller hvorfor ikke rett og slett en deilig sommersalat, nå som solen skinner over Norges land!?

Toppscore

En uke etter at denne artikkelen ble publisert ble Weingut Kellers Grüner Silvaner 2010 rangert som nummer 1 i Vinforums 10 på Topp. Tyskland har ofte scoret høyt i 10 på topp. Se artikkelen om den fenomenale Silvaneren her 

Til toppen