Hjem/Arrangementer/smakinger

Pressemelding

13 the lucky number = Tysk vin, 13 regioner 31. August - 13 september 2020

For 9 året på rad har Tysk vininformasjon under to ukers tid satt ekstra stort fokus på Tyske viner, på restauranter rundt om i Norge. Arrangementet 13 the lucky number, tidligere Riesling Week, ble arrangert fra den 31. august til 13. september. 
 

To hele uker var det stort fokus på Tysk vin på utvalgte restauranter rundt om i Norge. Mange restauranter hadde et stort utvalg av Tyske viner på glass, sekt, hvitt, rosé, rødt og søtt. I tillegg til stort utvalg av Tyske viner på glass ble det arrangert forskjellige tema smakinger og foredrag på utvalgte steder i landet.   

Galleri

ALMA Tønsberg
Alma Tønsberg
Amtmandens Tromsø
Amtmandens Tromsø
Bekkjavik gjestgiveri
Bekkjarvik Gjestgiveri
Cru
Cru Vin & kjøkken
Dim Sum by Taste of China
Dim Sum by Taste of China
Grand
Grand Café Oslo
Pergola bilde
Pergola vinbar
Pieder Ro
Pieder Ro
VIN Bjørvika
VIN Bjørvika
Vinkjeller Klostret
Restaurant Klostret
Vino Bar
Vino Bar
IMG_8378
Pfalz smaking på Vin Bjørvika
Bild Radegast
Østersfredag på Radegast
307150_Logo_13TheLuckyNumber_Final-01
Norge

Restaurantene

57 restauranter i 10 forskjellige byer rundt om i Norge var med på arrangementet. Fantastiske Tyske viner var å finne på glass fra produsenter som Balthasar Ress, Georg Breuer, Wittman, Leitz, Joh. Jos Prüm, Rings, Mehrlein, Dönnhoff, Georg Mosbacher, Von Winning, Schloss Lieser, Von Buhl og Dreissigacker for å nevne noen. Eventet ble annonsert på Star Wine List, APPETITT.no, vinpuls.no og Norske vinklubbenes forbund under hele perioden.
Tysk vininformasjon publiserte de deltagende restaurantene på sin hjemmeside og promoterte i sosiale medier. De deltagende restaurantene var følgene.

Bergen og omegn:
Altona vinbar & kjøkken, Amalies Hage, Bare i Børsen, Bare Vestland, Bekkjarvik Gjestgiveri, Café Opera, Colonialen 44, Colonialen Litteraturhuset, Colonialen Matbar, Cornelius Sjømatrestaurant, Dråpen Vinbar, Dyvekes vinkjeller, Fish Me, Fjellskål Seafood Restaurant, Know Bergen, Lysverket, Pergola Mat & Vinbar, Pingvinen, Restaurant 1877, Solstrand Fjordhotell, Restaurant Lindbergh på Thon Hotel Bergen Airport.

Bodø:
Larsen Mat & Vinbar

Bærum:
Sjøflyhavna Kro

Kristiansand:
Pieder Ro, Sjøhuset Restaurant

Oslo:
Ahaan Restaurant, Arakataka, Beijing Palace, Brasserie Ouest, Code Restaurant, Cru Vin & Kjøkken, Dim Sum by taste of China, Ekeberg restauranten, Festningen Restaurant, Grand Café Oslo, og Grand Café vinkjeller, Katla, Klostret restaurant, Markveien Mat & Vinhus og Dr. Kneippś Vinbar, Nedre Foss Gård og Radegast vinbar, Nektar Vinbar, Plah Restaurant, Restaurant Fjord, Tjuvholmen Sjømagasin, VIN Bjørvika, Vinoteket.

Sandefjord:
Brygga 11 Geir Skeie

Trondheim:
Kraft Bodega, Speilsalen Britannia Hotel, Spontan Vinbar, To rom & kjøkken.

Tromsø:
Amtmanden, Vertshuset Skarven

Tønsberg:
Alma Restaurant, Esmeralda, Foyn Bar & Restaurant

Ålesund:
Vino Bar

 

 

 

IMG_8378

Happenings

I tillegg til Tyske viner på glass ble det arrangert noen tema smakinger og foredrag i Oslo og Bergen under perioden.

Bergen:

  • Riesling Day torsdag 10. september. Heine Johansen holdt foredrag og vinsmaking for 20 personer innom Horeca på dagen. Samt publikumsforedrag med 16 deltagere på kvelden. Et dypdykk i Riesling fra Tysklands 13 vinregioner.
  • Lørdag 12. september ble det arrangert vinsmaking med Tyske bobler på Café Opera. Smakingen var åpen for publikum og Heine Johansen guidet de 16 deltagerne gjennom en smaking og foredrag av Tysk kvalitetssekt.

Oslo:

  • Onsdag 2. september var det Spätburgunder tema på Radegast vinbar hvor man kunne kjøpe flighter med Spätburgunder.
  • Onsdag 2. september gjestet Liora Levi VIN Bjørvika og gav en innføring i Riesling fra vinregionene Pfalz. 12 gjester deltok med smakeflight under presentasjonen. Flighter av riesling fra Pfalz var på tilbud hele kvelden.
  • Fredag 4. september var det østersfredag på Radegast vinbar. Forskjellige østers i kombinasjon med 2 flighter med Tysk vin, riesling, weissburgunder, grauburgunder og scheurebe. Liora Levi presenterte kombinasjonene under kvelden. 10 personer smakte begge flighter.
  • Riesling Day torsdag 10. september. Liora Levi holdt foredrag og vinsmaking for 18 personer innom Horeca på dagen, samt publikumsforedrag med 21 deltagere på kvelden. Et dypdykk i Riesling fra Tysklands 13 vinregioner.
Til toppen