Pressemelding
13 The lucky number, 2021
Publisert 31. august 2021Tysk Vininformasjon har for 10. året på rad fått mulighet å rette søkelys på Tysklands 13 vinregioner og de fantastiske viner som lages der. Arrangementet 13 the lucky number (tidligere Riesling Weeks), ble arrangert 18. – 28. august i år.
Etter en tøff og vanskelig periode er vi endelig på god vei tilbake til en mer normalisert hverdag. Restauranter og barer som under lang tid stått tomme har på nytt blitt fylt opp med glade gjester, god stemning og ikke minst kjærlighet.
I hele 10 dager ble det servert et mangfold av flotte tyske viner på hele 50 deltakende restauranter, barer og hotell rundt om i Norge. I tillegg ble det også holdt forskjellige smakinger, foredrag og blant annet en hel tysk vin-meny.
I samarbeid med Star Wine List opprettet vi på Tysk Vininformasjon en guide over alle 50 steder som deltok i arrangementet og informasjon om deres egne arrangement.
I tillegg blev 13 the lucky number promotert i Vinpuls, Botti og NVkF.
Restaurantene
Oslo: Dim Sum by Taste of China, Bejing Palace, Katla, Radegast, Vinoteket, New Ambassadør Indisk Restaurant og Bar, Kolonihagen Frogner, Vaaghals, Restaurant Kontrast, Selskapslokaler, Kulinarisk Akademi, Smalhans, Brasseri Hansken, Restaurant Festningen
Son: Restaurant Sjøboden
Asker: Pop Vinbar
Trondheim: Spontan Vinbar, Vinbaren Britannia Hotel
Bergen: Cornelius Sjømatrestaurant, Café Opera, Pingvinen, Amalies Hage, MM Café & Bar, BARE i Børsen, Bare Natur, Villani Lagunen, Villani Osteria, Konow, Colonialen Kranen, Colonialen Matbaren, Colonialen 44, Baker Brun Sletten, Baker Brun Åsane, Baker Brun Lagunen, Baker Brun Klostret, Baker Brun Bryggen, Baker Brun Byparken, Baker Brun Vestkanten, Pergola Mat og Vinbar
Nå: Siderhuset Ola K
Voss: Flescher's Hotel, Park Hotel Vossvangen
Vestland: Åkrafjorden Glamping AS, Åkrafjorden B&B
Myken: Fiskebruket Myken
Sandefjord: Brygga11, Huset Sandefjord
Happenings
I Oslo arrangerte vi på Tysk Vininformasjon et Sekt foredrag for Vinklubben på Mathallen. Det var Lars Rein-Helliesen som holdt foredrag og det ble smakt seks forskjellige viner.
Colonialen Matbaren i Bergen hadde 3 forskjellige smakinger. Onsdag 18. og lørdag 28. august kunne du svinge innom for å bli bedre kjent med tysk naturvin. Torsdag 19. august tok de et dypdykk i tysk vin.
På Pergola Mat og Vinbar i Bergen ble det holdt en digitalsmaking med Carl fra Carl Ehrhard, onsdag 25. august.
Fleischer´s Hotell i Voss tilbød sine gjester en tysk-vinpakke til sin 3-retters kveldsmeny i hele perioden.