Pressemelding
Crab a Riesling Oslo 12. august 2018
Publisert 14. august 2018 | Oppdatert 20. august 2018For 6. året på rad arrangerte Tysk vininformasjon Crab a Riesling i Oslo. Arrangementet som fokuserer på en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer, taske krabbe og Riesling, som sammen blir en fantastisk mat og vinkombinasjon.
Arrangementet har blitt et av årets store bransje-høydepunkter og for første gang ble det holdt ombord på Oslofjordens største båt Lady Mack. Båten seilte ut på Oslofjorden fra Rådhusbryggen klokken 13:00 på søndag, 12. august. Ombord på båten var 210 personer fordelt på Sommelierer, kokker, servitører, journalister, importører og produsenter som var der for anledningen, å nyte Tysk Riesling og krabbe.
Smaking
Ombord på båten stilte 17 vinimportører med utvalgte rieslinger i salongen, mens både for- og akterdekket var fullt av gjester som fikk gå rundt og smake vinene, 65 forskjellige tyske rieslinger fra Tysklands beste vinregioner.
Følgende importører var med og viste frem sine tyske Riesling viner: Palmer Group, Vingruppen, Excellars, Symposium Wines, Moestue, La Marc Wines, Flaaten Vin, Naturlig Vin: Falchenberg & Nærlie, Robert Prizelius, Vinarius, Vinum, B&R Wines, Dørstad Grapes, Signature Wines, Solera Winehouse, Altia og Gaia Gruppen.
Krabber
Også dette året var super kokken Ole Jonny Eikefjord med og ordnet med krabbe buffet for alle gjestene. Taskekrabbe fra Hitra, krabbeklør, brød, smør, majones og sitron stod på bordet til nytelse sammen med herlig tysk riesling. Ettersom Eikefjord kommer fra Førde, og i tillegg eier og driver restauranten, Fjord, har han lang erfaring med norsk sjømat.
The Wineprincess
Årets tyske vinprinsesse Charlotte Freiberger fra den lille vinregionen Hessische Bergstrasse var fløyet inn for anledningen for å delta på årets tur. Hun strålte med sin tilstedeværelse, hilste alle velkommen og gjorde en flott jobb ved annonsering og utdeling av priser.
Båt konkurranse
For tredje året på rad ble det arrangert en båtkonkurranse for gjestene. I en vik i Oslofjorden fikk 6 lag i tre forskjellige heat konkurrere om å ro med gummibåt ut til en bøye, heise opp en flaske riesling fra vannet, ro tilbake og bli førstemann til å servere vinprinsessen. Dette året var det Ben Mottram og Royce Marcel fra Restaurant Ling Ling som stakk av med seieren og vant en tur til Tyskland for å lære mer om tysk vin.
Dagens beste match
Av tradisjon skulle årets beste riesling til krabbe kåres. Hver importør stilte med en riesling hver i blindsmaking konkurransen om beste match til krabbe. Alle vinene ble servert helt blindt og nummerert. Gjestene ombord fikk levere en stemme hver og samtidig være med i trekningen om en tur til Tyskland i 2019, for å lære mer om tysk vin. Dagens beste riesling ble Nik Weis, St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben 2016 fra Mosel. Peter Dørstad som var til stede og representerte Dørstad Grapes fikk motta premien, en ”live size” krabbe i sølv. Vin prinsessen fikk trekke en heldig vinner blant alle som stemte på vinneren. Maren Solheim fra restaurant Solsiden ble den heldige vinneren.
Andreplassen i blindsmakingen gikk til Weingut Georg Müller Hattenheimer Hassel Riesling Kabinett, Grosse Lage 2016 og tredje plass gikk til A. Clüsserath Piesporter Goldtröpfchen Riesling feinherb 2016.
Årlig arrangement
Etter strålende tilbakemeldinger i Oslo kan Tysk Vininformasjon love nytt Crab a Riesling også i 2019. Neste søndag, 19 august 2018 er det duket for Crab a Riesling i Bergen.