Crab a Riesling er gjennomført i Bergen for 3 gang.

Publisert 29. august 2016 | Oppdatert 29. august 2016

Søndag den 21. August var dekket for enda en herlig dag med krabber og tysk riesling. Båten M/S Midthordland seilet ut i fjorden fra Holbergskai i Bergen klokken 13:00 på søndag, 21 August. Deilig vær lokket med 80 personer ut på fjorden, fordelt på Sommelierer, kokker, importører og journalister. Båtturen ble arrangert av Tysk vininformasjon, for 3. året på rad i Bergen. Arrangementet fokuserer på den fantastiske kombinasjonen mellom en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer, taske krabbe og RIESLING! 

Galleri

DSC02685
DSC02688
DSC02703
DSC02719
DSC02743
DSC02745
DSC02751
DSC02764
DSC02766
DSC02772

Smaking
Ombord på båten stilte 9 vinimportører med utvalgte rieslinger i salongen. Gjestene fikk mulighet å gå rundt å smake 31 forskjellige rieslinger fra Tyskland. Vinstilen som passer til taskekrabbe er typisk for en tysk riesling med god friskhet, fruktighet og en anelse restsødme. Følgende importører var med og viste frem sine beste Riesling viner: Chaeos, Excellars, Vinum, Robert Prizelius, Vingruppen, Red & White, Vinarius, Mission Wine & Spirits og Haugen Gruppen.

Krabber
Ferdig renset taskekrabbe fra Hitra, krabbeklør, brød, smør, majones og sitron stod på bordet til nytelse sammen med herlig tysk riesling etter vinsmakingen. Mens gjestene spiste holdt  en av norges beste på vin, Ken Engebretsen et foredrag om hvorfor akkurat tysk riesling er så utsøkt til krabbe.

The Wineprincess
Årets vinprinsesse Caroline Guthier fra Hessische Bergstrasse tok turen til Norge for å delta på årets tur. Hun strålte med sin tilværelse, hilste alle velkomne og gjorde en flott jobb ved annonsering og utdeling av priser. 

Dagens beste match
Etter smaking av 31 forskjellige Riesling viner skulle en vinner av dagens beste match, krabbe mot riesling kåres. Alle de 80 Sommelierer, servitører, kokker og journalister stemte frem dagens beste riesling som ble Stephan Ehlen - Meulenhof,  Erdner Treppchen Riesling Spätlese 2014 fra Mosel. Thor Morten Frey Sivertsen fra Haugen Gruppen var tilstede for å motta premien, en ”live size” krabbe i sølv. Prinsessen trakk  en heldig vinner for en tur til Tyskland i 2017 for å lære mer om Tysk vin. Årets heldige vinner blev Stefan-Alexandru Iacob fra Nama sushi.

Årlig arrangement
Dette var 3. året Tysk vininformasjon arrangerte Crab a Riesling i Bergen. Til 2017 planerer Tysk vin å holde arrangementet i Trondheim for første gang og kommer tilbake til Bergen igjen i 2018.

 

Til toppen