Et av årets store bransje-høydepunkter!

Crab a Riesling 2023

Publisert 21. august 2023 av Rita Helen Nilsen | Oppdatert 07. november 2023

For 10. gang har vi i Tysk Vininformasjon arrangert Crab a Riesling i Oslo for hotell- og restaurantbransjen. Arrangementet retter søkelys på en av Norges og en av Tysklands absolutt beste råvarer, taskekrabbe og riesling. Til sammen utgjør disse to en helt enestående kombinasjon. Crab a Riesling har kommet for å bli, og er allerede et av årets store bransje-høydepunkter.

Galleri

Crab a Riesling 23_  7153_WEB
Crab a Riesling 23_  7156_WEB
Crab a Riesling 23_  7213_WEB
Crab a Riesling 23_  7217_WEB
Crab a Riesling 23_  7230_WEB
Crab a Riesling 23_  7237_WEB
Crab a Riesling 23_  7281_WEB
Crab a Riesling 23_  7232_WEB
Crab a Riesling 23_  7312_WEB
Crab a Riesling 23_  7319_WEB
Crab a Riesling 23_  7326_WEB
Crab a Riesling 23_  7336_WEB
Crab a Riesling 23_  7344_WEB
Crab a Riesling 23_  7348_WEB
Crab a Riesling 23_  7403_WEB
Crab a Riesling 23_  7422_WEB
Crab a Riesling 23_  7432_WEB
Crab a Riesling 23_  7434_WEB
Crab a Riesling 23_  7437_WEB
Crab a Riesling 23_  7449_WEB

Tradisjonen tro seilte båten Helena ut på Oslofjorden fra Rådhusbrygge 3 kl.13.00. Til tross for dystre værmeldinger, ble dagen en varm og fin augustdag med både sol og enkelte regnbyger. Fordelt på sommelierer, servitører, bartendere, kokker og importører var det 140 forventningsfulle som møtte opp på bryggen for å delta på arrangementet.

Smaking

Vel ombord på båten stilte 12 vinimportører med sine utvalgte tyske rieslinger, alt i alt hadde gjestene æren av å få smake hele 48 forskjellige viner.

Følgende importører var med på turen:
Dørstad Grapes, Moestue Grape Selections, AMKA, Signature Wines, Vingruppen, Sommelier, Gaia Gruppen, Fondberg Beverage Group, Vinarius, LaMarc Wines, TT Wine, Palmer Group

Krabber

Den velrenommerte kokken Christer Rodin var med på turen og organiserte maten nede i kabyssen. Der ble det servert nydelig taskerabbe og krabbeklør fra Hitra, med nystekt loff, smør, majones, sitron og godt kjølnet tysk riesling. Rodin har lang fartstid i bransjen og svært god erfaring med sjømat, så vi setter stor pris på at han ville bli med oss på årets Crab a Riesling.

Dagens beste match

Som tradisjonen tilsier, skulle gjestene kåre årets beste riesling til krabbe gjennom en blindsmakingkonkurranse. Alle importører fikk lov til å melde inn en riesling hver til konkurransen. Vinene ble servert blindt og gjestene fikk lov til å gi sin stemme på den de mente var best i kombinasjon med krabbe. Samtidig ble de med i konkurransen om å vinne to plasser på German Wine Academy 2024 for å lære mer om tysk vin. German Wine Academy (GWA) ble utviklet av Wines of Germany i 2017 for å fremme høykvalitets tyske viner til vinentusiaster og fagpersoner over hele verden. Målet er å hjelpe dem med å forstå mangfoldet av tyske viner.

  • Beste Riesling til krabbe ble Nik Weis Wiltinger Alte Reben 2022 og importør Dørstad Grapes vinner Gullkrabben.
  • Vinneren av to plasser på German Wine Academy 2024 ble Melisa Ymaz, hovmester ved The Thief i Oslo.

Crab a Riesling er her for å bli

Etter 10 suksessfulle år er det ikke til å stikke under en stol at Crab a Riesling har blitt en tradisjon. Vi i Tysk Vininformasjon ser allerede frem til neste års arrangement, da kommer nok Crab a Riesling med en liten tvist, vi gleder oss!

Bildekreditering: CF-Wesenberg

Til toppen