Pressmelding

The Perfect Couple

Publisert 30. november 2021 av Johanna Falk

Torsdag 18. november og onsdag 24. november fikk vi på Tysk Vininformasjon for tredje gang gjennomført vårt arrangement «The Perfect Couple» hvor vi setter søkelys på tysk riesling og spätburgunder i kombinasjon med mat. Druene gjennomgår en rivende utvikling og med disse kan Tyskland vise til hvit og rødvin i verdensklasse. 

Galleri

IMG_6749
IMG_6757
IMG_6762
IMG_6877
IMG_6889
IMG_6927

Fra klokken 12-14:00 hadde vi invitert til en 3-retters lunsj for alle som jobber i hotell- og restaurantbransjen.  På kvelden samme dag, fra klokken 18:00, lat vi velkomne private til en 5-retters middag. Både under lunsjen og til middagen ble det holdt et faglig seminar av Ken Engebretsen med fokus på Tysklands vinhistorie, utvikling i kvalitet og ikke minst mat og vin i kombinasjon. Dette var en ypperlig anledning å nyte god mat og gode viner samt få faglig påfyll. 

Brygga 11, Sandefjord 18. november
På Brygga 11 i Sandefjord fikk vi på Tysk Vininformasjon, til sammen med de proffe gjenget i personalstaben, servere en 3-retters lunsj til hele 23 glade bransjefolk. Lunsjen startet med seminar og en aperitiff på tysk sekt, laget på 100% spätburgunder. Vinene som serveredes til lunsjen ble presentert underveis i måltidet. Til hver rett ble det servert to viner og gjestene kunne sammen med foredragsholder Ken Engebretsen diskutere hvilken vin som var den beste kombinasjonen med maten etter hver rett. 
Følgende meny og viner ble servert til lunsjen.

 

Gysler Blanc de Noir 2014, Rheinhessen

Tartar på laks, jalapeno, mango og ananas
Georg Mosbacher Deidesheim riesling kabinett feinherb 2020, Pfalz
Geil Bechtheimer Geyersberg riesling trocken 2019, Rheinhessen

Kalvekjake, okse rødvin, laubær, sopp og bacon krisp
Korrell spätburgunder 2017, Nahe
Wagner Oberrotweil spätburgunder 2019, Baden

Sitron, kirsebær, pistasj
Hexamer Meddersheimer Altenberg riesling eiswein 2016, Nahe

Til kvelden åpnet arrangementet opp for private. De serveredes en 5-retters middag med guidet smaking og presentasjon av Ken Engebretsen. 11 vin-interesserte deltok i middagen som startet klokken 18:00 med en presentasjon av Tysklands vinhistorie og utviklingen som følger, mens gjestene fikk nyte et glass sekt på 100% spätburgunder og en appetittvekker på hummer og buerre blanc, en helt utmerket match.
Følgende meny og viner ble servert under kvelden 

 

Hummer og buerre blanc
Gysler Blanc de Noir 2014, Rheinhessen

 

Tartar på laks, jalapeno, mango og ananas
Georg Mosbacher Deidesheim riesling kabinett feinherb 2020, Pfalz
Grans-Fassian Tittenheimer Apoheke riesling spätlese 2013, Mosel

Stekt kamskjell, hvitvinsaus 
Geil Bechtheimer Geyersberg riesling trocken 2019, Rheinhessen
Pflüger Herrenberg riesling 2019, Pfalz

Kalveskjake, okse, rødvin, laubær, sopp og bacon krisp
Korrell spätburgunder 2017, Nahe
Wagner Oberrotweil spätburgunder 2019, Baden

Sitron, kirsebær, pistasj
Hexamer Meddersheimer Altenberg riesling eiswein 2016, Nahe

 

Hallingstuene, Geilo 24. November 
For første gang fikk vi lov å invitere til „The perfect Couple» i Geilo, nærmer bestemt hos den varme, flinke gjengen på Hallingstuene. Klokken 12:00 møtte 17 hyggelige bransjefolk opp for lunsj og seminar. Ken Engebresten innlede med en presentasjon og innføring i tysk vin og kvalitetsutviklingen som foregår. Etter presentasjonen servertes følgende meny og viner, som ble presentert underveis i måltidet. 

 

Potetkremsuppe med ristet spekekjøt
Ratzenberger Bacharacher Kabinett Feinherb 2019, Mittelrein 
Geil Bechtheimer Geyersberg Riesling trocken 2019, Rheinhessen 

Kalv med Madeirasaus
J.B Becker Wallufer Walkenberg Spätburgunder Spätlese trocken 2016, Rheingau
Wagner Oberrotweil Spätburgunder 2019, Baden

Kompott av Hardangerplommer, med vaniljekrem, brent hvit sjokolade og karamelliserte nøtter
Hexamer Meddersheimer Altenberg Riesling Eiswein,2016, Nahe

Til kvelden møtte 9 glade, interesserte personer opp for å nyte en 5-retters middag med guidet smaking og presentasjon av Tyskland som et vinland, fremholdt av Ken Engebretsen. Mens gjestene fikk et innblikk i tysk vinhistoria og utviklingen som skjer kunne de nyte et glass sekt lagd på 100% spätburgunder. 
Følgende meny og viner ble servert under kvelden. 

 

Bellini med løyrom
Gysler Blanc de Noir Brut 2014

Hallingstuenes nevamat 
syltet fjellørret, einebærgravet fjellørret med sennepssaus, viltpatè med selleriremulade, gravet vilt med tyttebærkrem

Ratzenberger Bacharacher Kabinett Feinherb 2019, Mittelrein 
Grans-Fassian Tittenheimer Apotheke Riesling Spätlese 2013, Mosel

Skogsoppkremsuppe
Geil Bechtheimer Geyersberg riesling trocken 2019, Rheinhessen 
Pflüger Herrenberg riesling 2019, Pfalz

Hjortefilet servert med sesongens grønnsaker og portvinskremsaus
J.B Becker Wallufer Walkenberg spätburgunder Spätlese trocken 2016, Rheingau
Wagner Oberrotweil spätburgunder 2019, Baden

Eplefinancier med hjemmelaget is
Hexamer Meddersheimer Altenberg riesling eiswein,2016, Nahe