Pressemelding

SUS, Spargel und Silvaner 2021

Publisert 05. juni 2021 av Johanna Falk | Oppdatert 10. juni 2021

For sjette år på rad har vi på Tysk vininformasjon arrangert SUS, Spargel und Silvaner. Tysk hvit asparges tilhører det absolutte toppsjikt av råvarer med en særegen karakter som sammen med tysk silvaner gir en svært god kombinasjon. Mai er høysesong for denne fantastiske råvare. Derfor har vi på Tysk vininformasjon bedt noen av Norges fremste kokker å dele sine beste aspargesoppskrifter slik at dere fått mulighet å nyte kombinasjonen hvit asparges og silvaner hjemme på eget kjøkken. 

Aspargesoppskrifter med vinanbefalinger er blitt publisert på www.tyskvin.no, i våre SoMe og på appetitt.no i løpet av mai. 

Følgende kokker/restauranter var med og delte sine oppskrifter 
Mikael Svensson - Restaurant Kontrast, Oslo. 
Hans Erik Olsen og Henrik Dahl Jahnsen - Jonathan Grill på Britannia Hotell, Trondheim. 
Ozin Hassan - Kreativ Catering, Oslo
Alfred Kerschbaumer - Kviknes Hotell, Balestrand.

  
 


Vi fikk gjennomføret en silvanersmaking under trygge, korona-sikre forhold hvor vi inviterte fire sommelierer. De fikk smakt 10 forskjellige silvaner, med forskjellige egenskaper og i stiende prisklasse. Alle tilgjengelig på Vinmonopolet. 
 

Følgende sommelierer deltok på smaking
Heidi Iren Hansen, MW – Kulinarisk Akademi 
Simon Zimmermann – Restaurant Happolati, Oslo
Emil Reinton – Restaurant Vinoteket, Oslo
Hans Petter Aaserud – Vinbarieier, Asker 


Vi har også fått sendt en smaksprøve til en rekke journalister med Anna-Lena silvaner trocken 2019 fra Weingut Brennfleck, tysk hvit asparges, hollandaise sause og faglig informasjon om tysk silvaner og asparges.