Hjem/Nyheter

"Ny vin" høstet i Tyskland

Publisert 24. august 2021 av Johanna Falk | Oppdatert 24. august 2021
Harvest

Den 23. august ble de første solaris-druene høstet i Rhienhessen. Druene, som modner tidlig, hadde en meget appelerende grad av moding på nesten 70 Oechsle grader. Alt ettersom German Wine Institute (DWI) fortsetter å rappoertere kan også Pfalz bekrefte at de starter produksjonen av årets "ny vin".

 

Den store høsting starter ikke før mitt av september. 

I år modner druene i overkant av to uker senere, sammenlignet med gjennomsnittet de siste 10 årene. Årets modning er mer på linje med 80-tallet. 

2021 har ikke vært et enkelt år

Stort sett har 2021 ikke vært et enkelt år for vinprodusentene. Den kjølige og fuktige våren bidrog til sen blomstring og også delvis til den sene frosten i Baden og Würtemberm. Etter det grodde vinrankene så raskt i juni at vinmakerne hadde vanskelig å følge med i tempo og løsne de fra oppbindinger. Heldigvis så ledde den sene blomstringen til lovende frukt. 

På samme måte som de rikelige regnmengder var velkomment for å fylle på vannreservene i vinmarken, var de også utfordrende for å holde vinrankene friske. Resultat av at det eksepsjonelt fuktige vær, som dro med seg et høyt infeksjonspress, som i sin tur ledde til vesentlige skader i alle vinregioner, er tap i utbytte. Situasjonen i Tyskland kan beskrives som heterogen. 

Ødelagte vinmarker i Ahr

Langs med Ahr har det enorme vannmengdene ødelagt ikke bare gårder, men også ca. 563ha vinmark. Likevel er de lokale vinprodusentene sikker på at de skal klare å få til en god 2021 årgang fra de vinranker som klart seg unna flommen - også grunnet den solidaritet som visets fra vinindustrien. 

Den store høstingen starter ikke før mitt av september og i noen riesling dominerte regioner ikke før slutt av september. I den siste fasen av modningen er vær en kritisk faktor for kvaliteten av årgangen. Først og fremst bør den være så tørr som mulig, idealt sett en "indisk sommer". Da er det ikke noe som står i veien for god kvalitets vin i 2021. 


Les pressemelding fra DWI  https://www.germanwines.de/aktuelles/news/details/news/detail/News/new-wine-harvested-in-germany/

 

Til toppen