SUS, Spargel und Silvaner 2021

Mikael Svensson på Kontrast i Oslo deler sin asparges oppskrift

Tysk hvit asparges tilhører det absolutte toppsjikt av råvarer med en særegen karaktær. Som sammen med silvaner gir en svært god kombinasjon. 
Mai er høysesong for denne herlige sesongsråvare. Vi på Tysk vininformasjon har bedt noen av Norges fremste kokker dele sine beste aspargesoppskrifter slik at dere kan nyte kombinasjonen hvit asparges og silvaner hjemme på eget kjøkken. 

Galleri

FB0A142A-7B35-4483-9F76-427E6CAE8483
11540129-194A-4611-A9B0-64499D6FADE2
IMG_1177
IMG_1174
IMG_1388
Mikael Svensson 2

Mikael Svensson

Mikael Svensson har sine røtter i Sverige bor og jobber Oslo. Han er eier og kjøkkensjef på restaurant Kontrast, som åpnet dørene i 2013. I 2016 ble Kontrast belønnet med en stjerne i Guide Michelin som de fremdeles holder. Kontrast er også rangert blant noen av Skandinavias beste restauranter og Mikael selv er rangert blant verdens 150 beste kokker, i henhold til «Best chef award list 2019»

Mikaels matlagingsfilosofi handler om å jobbe med bærekraftige og økologiske råvarer fra lokale produsenter. Rettene baseres på sesongens ingredienser, og menyen på Kontrast utvikles gjennom hele året.

Mikael Svensson startet en solid karriere på noen av Europas beste kjøkken og jobbet på flere Michelin restauranter rundt om i Europa, før han åpnet sin egen restaurant. På denne gastronomiske reisen jobbet Mikael i forskjellige type kjøkken, fra gammel klassisk fransk stil til moderne spansk og ny nordisk kjøkken. På Kontrast i dag opplever du en kombinasjon av Mikaels erfaringer, hans personlige stil og moderne nordiske matlaging.

Restaurant Kontrast holder til like ved Mathallen Oslo, Maridalsveien 15A. Reservasjoner kan gjøres tre måneder frem i tid på booking@restaurant-kontrast.no
På grunn av korona har restauranten nå holdt stengt.

Oppskrift Asparges og miso suppe

Aparges og miso suppe 
4 pax

 

12st Tysk, hvit asparges

60g Røros smør + smør til steking 
2stk Sjalottløk eller 1 stor

1stk Sitron, gjerne Amalfi

2ss (50g) Amai miso fra B.culture 
1 Boks creme fraiche (300g)

3ss (40g) Mandelmel (kan bruke hel mandel også. Hakk da opp litt først)

Salt 

1ss Sukker 
Olje til steking. 

Ha smør opp i en kjele på lav varme. 
Skrell og strimle løk, sauter den myk i smøret. 
Skrell asparges og ha i skrellet med løken og sauter den myk. 
Rør in miso og blande vel. 
Dekk med koldt vann og kok på lav varme i 20min.
Sila av skrellet og press ut all kraft tilbake i kjelen, kast skrellet. 
Skjær den nederste harde delen, ca. 1/3, tynt. 
Riv skallet på sitronen. 
Ha opp strimlet asparges, sintronzest, mandelmel og creme fraiche i asparges kraften. Kok opp og la trekke under lokk til aspargesen er myk. 
Miks jevn og sil. 

Del asparges i 2 og stek på høy varme i litt olje, slik at den begynner å få farge.  

Her er forslag på to viner som kan passe godt sammen med retten
https://www.vinmonopolet.no/Land/Tyskland/Porzelt-Klingenmünster-Silvaner-Muschelkalk/p/8303101
https://www.vinmonopolet.no/Land/Tyskland/Weing-Schloss-Sommerhausen-Steinbach-Alttenberg-1172-GG-2016/p/10944101

Til toppen