God blomstring lover godt for den nye årgang i Tyskland

Publisert 27. juni 2022 av Johanna Falk | Oppdatert 27. juni 2022
20080108_01_09_037_A4

Takket være gode værforhold blomstrer vinstokkene i Tyskland uten noen problemer. I år viser temperaturforskjellene mellom vinområdene eller de enkelte vinmarker seg veldig tydelig. 

Blomstringen av vinstokkene på varmere plasser og av de tidlig blomstrende druesorter er allerede avsluttet, mens i de kjølige regionene og på kjøligere plasser fortsetter den enda i noen dager. 

Høsting forventes finne sted i begynnelsen av september 

Generelt sett begynte vinstokkene i år å blomstre godt over en uke før det langsiktige genomsnitt. Erfaring viser at druene er klar til å høstes ca. 90-100 dager etter blomstring. For årgang 2022 kan man altså forvente at hoved-høstingen starter i begynnelsen av eller midt september. De første, tidlig modnede druer til Federweisser-produksjon (en delvis gjæret «ny-vin») vil bli høstet allerede i slutten av august. 

Vinbøndene følger hvert år med stor spenning vinenes blomstring. Hvis den foregår uten problemer, likt i år, kan man håpe på en god høst. Mens kjølige temperaturer i blomstringsfasen resulterer i mindre frukt og tilsvarende lavere utbytte. 

En blanding av sol og regn vil være ideell 

I tiden frem til høsting ønsker vinbøndene seg mange solrike og ikke alt for varme dager, men også med faser av omfattende regn til jorda, fordi vannreservene i de dypere jordlag er blitt oppbrukt som følge av de siste års tørke. 

Mer informasjon finner du her https://www.germanwines.de/aktuelles/news/details/news/detail/News/good-vine-blossom-bodes-well-for-the-new-vintage/

Til toppen