Hjem/Nyheter

Vidar Pedersen fra Godt Drikke har skrevet en artikkel om situasjonen i Ahr

Flommen i Sentral-Europa var en katastrofe for Ahr-dalen

Publisert 04. august 2021 av Vidar Pedersen | Oppdatert 04. august 2021

Som de fleste vet, så var sentrale Europa utsatt for et forferdelig uvær og oversvømmelser for en liten stund siden med mange døde og hjemløse. 

Galleri

Quelle Christian Lipowski  (3)[1]
Quelle Christian Lipowski  (1)[1]

I Tyskland falt  det i løpet av 24 timer like mye regn som det normalt ville falle i løpet av to måneder. Og selvfølgelig rammet det også vinmarker og vindistrikter. Verst gikk det utover vinregionen Ahr, oppkalt etter elven som er en biflod til Rhinen. Flommen i Ahr var så kraftig at den rev med seg hus, biler og traktorer. Vinfat, falsker og vintanker fløt rund i gatene og visse steder står vingårdene ribbet for alt av utstyr.

For de fleste av vinbøndene er vinmarkene det eneste de har igjen da de ligger høyt opp i skråningene ned mot dalen og elva. Totalt har de i følge Südwestrundfunk, tapt cirka 50 millioner Euro. Men heldigvis strømmer nå hjelpen til fra andre vinregioner med utstyr og penger. Mange vinbønder fra forskjellige vinregioner er allerede på plass med gaffeltrucker, traktorer eller pumper for å redde det som reddes kan. Eksterne hjelpere er på vakt for å arbeide i vinmarkene slik at de kan sikre den kommende årgangen. Det er også blitt donert vin hvor fortjenesten av salget går til de rammede produsentene i Ahr. Vinbøndene i Mosel har stilt vinkjellere og utstyr til rådighet for årets høst og muligheten til å redde 2021 årgangen.


Oplysninger om donasjonskonto:

Beneficary (field 59) 

Account: DE14 5519 0000 0619 7860 15 

Beneficary: Deutsches Weininstitut GmbH 

Beneficary Bank (field 57a) 

BIC: GENO DE FF 

Bank Name: DZ Bank AG, Frankfurt / Germany 

Bank-to-Bank-Information (field 72) 

/acc/ Mainzer Volksbank eG, Mainz / Germany 

Purpose: Donation Ahr Flooding

Til toppen