Hjem/Nyheter

Katastrofen i Ahr har satt de tyske vinprodusentene under har press

Dramatisk situasjon i den tyske vinregionen Ahr

Publisert 02. august 2021 av Johanna Falk | Oppdatert 02. august 2021

Flommen som rammet Tyskland har hatt ødeleggende konsekvenser for mange, også for vinprodusenter i Ahr-regionen. Ahrweiler spesielt, men også i de omkringliggende landsbyene Mayschoss og Dernau har vannmassene revet med seg tønner, vinflasker og maskiner og ødelagt hele vinproduksjonsvirksomheter.

Galleri

Quelle Christian Lipowski  (3)
Quelle Christian Lipowski  (2)

Det vil ta flere uker å redegjøre for antall rammede vinprodusenter og omfanget av katastrofen, som har gitt konsekvenser for hele Ahr-området med sine 563 hektar vinmarker. 

Monika Reule, direktør for Det Tyske Vininstitut (DWI), var rystet over bildene fra katastrofen og skjebnen for menneskene som bor i området og som nå kjemper for sin overlevelse. «Vi tilbød raskt vår hjelp til vinbransjens organisasjoner i Ahr-regionen». Monika er imponert og meget takknemlig for solidariteten som har blitt vist av hele vinindustrien og dens overveldende vilje til å hjelpe. 

Mange vinbønder fra forskjellige vinregioner er allerede på plass med gaffeltrucker, traktorer eller pumper for å redde det som reddes kan. Eksterne hjelpere er på vakt for å arbeide i vinmarkene slik at de kan sikre den kommende årgangen. Det er også blitt donert mange viner hvor fortjenesten av salget går til de rammede produsentene i Ahr. 

DWI er nå i ferd med å sammenstille de mange tilbudene om hjelp og donasjoner på instituttets hjemmeside – og frembringer selv donasjoner i samarbeid med deres internasjonale agenturer. I forbindelse med internasjonal bistand stiller DWI med sine egne bankopplysninger til rådighet, slik at donasjoner overføres direkte til vinprodusentene uten transaksjonsgebyr. Dette fordi ofrene fra flommen behøver umiddelbar og ubyråkratisk støtte for gjenoppbygging av sine virksomheter, som vil drøye i lang tid fremover. 


Oplysninger om donasjonskonto:

Beneficary (field 59) 

Account: DE14 5519 0000 0619 7860 15 

Beneficary: Deutsches Weininstitut GmbH 

Beneficary Bank (field 57a) 

BIC: GENO DE FF 

Bank Name: DZ Bank AG, Frankfurt / Germany 

Bank-to-Bank-Information (field 72) 

/acc/ Mainzer Volksbank eG, Mainz / Germany 

 

Purpose: Donation Ahr Flooding

Til toppen