Hjem/Arrangementer/smakinger

Pressemelding

Crab a Riesling Oslo 2021

Publisert 17. september 2021 av Johanna Falk

For 9. året på råd har vi i Tysk Vininformasjon arrangert Crab a Riesling for hotell- og restaurantbransjen i Oslo. Arrangementet retter søkelys på en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer, taskekrabbe og riesling. Til sammen utgjør disse to en helt enestående kombinasjon. Crab a Riesling har kommet til å bli et av årets store bransje-høydepunkter. 

Galleri

Crab a riesling 2021 26545
Crab a riesling 2021 26570
Crab a riesling 2021 26605
Crab a riesling 2021 26205
Crab a riesling 2021 26066
Crab a riesling 2021 25947
Crab a riesling 2021 26357

Modifisert utgave
Grunnet smittevern og restriksjoner det medfører var arrangementet i år noe annerledes fra tidligere. Båten Helena seilte fra Rådhusbryggen kl.13:00, søndag 12. september. Den dro ut i Oslofjorden med et meget begrenset antall deltagere fordelt på sommelierer, restaurantsjefer, servitører, kokker, bartendere og importører. Til sammen var vi 60 glade folk som fikk lov til å nyte tysk riesling og norsk krabbe, i et mildt sagt variert værforhold. 

I år var det heller ikke mulig å ha noen båtkonkurranse, da alle gjestene var nødt til å bli sittende på sine plasser. 

Til tross for utfordringene grunnet smittevern og værforhold er vi utrolig fornøyd og takknemlig for at arrangementet i år ble så utrolig bra som det ble. Vi vil rette en stor takk til alle dere som bidro med å ta vare på hverandre, tilby fantastiske viner og ikke minst god stemning.

Smaking
Om bord på båten stilte 7 vinimportører (under halvparten fra et vanlig år) med sine utvalgte rieslinger fra Tysklands beste vinregioner. I år var importørene selve nødt til å skjenke vinene sine ved bordene til gjestene, og dette gjorde de med bravur. Gjestene fikk da mulighet til å smake alle 21 tyske rieslinger som var med på båten. Følgende importører var med: La Marc Wines, Vinarius, Collective Wines, Terroir Wines, Gaia Gruppen, Signature Wines og Flaaten.

Krabber
Den velrennomerte kokken og restauranteieren Ole Jonny Eikefjord var med på turen også i år og serverte taskekrabbe og krabbeklør fra Hitra til alle gjestene. Sammen med krabben ble det selvfølgelig også servert loff, smør, majones, sitron og godt kjølnet tysk riesling. 
Eikefjord som kommer fra Førde og i tillegg eier og driver restauranten Fjord, har an lang erfaring med norsk sjømat. 

Krabbene i år var blant de beste vi sett på lenge. 

Dagens beste match
Som tradisjonen tilsier, skulle vi selvfølgelig kåre årets beste riesling til krabbe. Hver importør fikk lov til å stille med en riesling hver i blindsmakingkonkurransen om beste match. Alle vinene ble servert blindt til gjestene mens de forsynte seg av krabbe. Etter at alle vinene var blitt servert fikk gjestene levere sin stemme og blir da også med i trekningen av en tur til Tyskland for å lære mer om tysk vin. 

Dagens beste riesling ble Weingut Meierer sin Mosel riesling 2018 fra Terroir Wines. Til stede på turen for å representere Terroir var Mirabela Baru som fikk motta premien, en «live-size» krabbe i sølv. 
Johanna Falk, administrasjonsansvarlig for Tysk Vininformasjon, fikk trekke en heldig vinner blant alle de som stemte på den vinnende vinen. Erik Gustafsson fra FYR Bistronomi & Bar ble den heldige vinneren av en tur til Tyskland. 

Årlig arrangement 
Crab a Riesling har etter 9 år (8 da vi ble nødt til å utsette i 2020) blitt litt av en tradisjon. Vi på Tysk Vininformasjon håper at vi til neste år kan være tilbake med det vanlige opplegget, med flere gjester, importører, viner og selvfølgelig båtkonkurransen. Dette selv om vi har mottatt meget gode tilbakemeldinger fra årets opplegg og helt sikkert tar med noen ting til fremtiden. 

 

På søndag, 19. september duker vi opp for Crab a Riesling i Bergen. 

Til toppen