Pressemelding
”schWein” – Svin & Spätburgunder
Publisert 26. september 2019 | Oppdatert 26. september 2019Onsdag 25. september arrangerte Tysk vininformasjon eventet schWein i Bergen. en faglig lunsj for bransjen med fokus på tysk spätburgunder og svin. Utvalgte Sommelierer og vinansvarlige i hotell og restaurantbransjen ble invitert til lunsj og seminar på Restaurant 1877, i Bergen. SchWein har tidligere blitt gjennomført to år i Oslo, og dette ble første gang i Bergen.
Seminar og lunsj
Tysk rødvin og Spätburgunder, økte sitt salg på Vinmonopolet med formidable 246% i 2018, og nå første halvåret i 2019 har det økt med ytterligere 154%. Skyldes denne utviklingen den ”nye stilen” Spätburgunder? Dette spørsmål låg bak dagens tema på seminaret. Ken Engebretsen guidet 27 utvalgte deltagere gjennom en presentasjon om utviklingen på Tysk Spätburgunder. Deretter fulgte en 3 retters lunsj i kombinasjon med flighter av Spätburgunder. Totalt 22 forskjellige Spätburgundere fra 14 importører blev presentert til lunsjen med svin som hovedkomponent i rettene.
Svin terrine
med beter i sesong, hasselnøtter, bete glace sprukket med blomkarse olje og ferskost
Svin Ribbe «Asian style»
med syrlig salat av Rettich - squash- agurk-eple og sjysaus
Svin kjake
med «byggotto», syltede grønnsaker og sopp
Følgende viner ble presentert under eventet.
- Immich-Batterieberg Spätburgunder Monteneubel 2013, Mosel
- Maximin Grünhaus Pinot Noir 2016, Mosel
- Korrell Spätburgunder 2016, Nahe
- Weingut Bildesheim Hallgartener Würzgarten Spätburgunder Weissherbst Spätlese Trocken 2014, Rheingau
- Weingut Bildesheim Hallgartener Würzgarten Spätburgunder 2014, Rheingau
- Weingut Bildesheim Hallgartener Doosberg Spätburgunder 2015, Rheingau
- Georg Breuer Rouge Pinot Noir 2017, Rheingau
- Kloster Eberbach Assmannshäuser Höllenberg Spätburgunder Trocken Crescentia 2015, Rheingau
- Georg Müller "Daniel" Spätburgunder trocken 2016, Rheingau
- Balthasar Ress Von Unserm Pinot Noir 2016, Rheingau
- Weingut Raddeck Spätburgunder Nierstein am Rhein 2016, Rheinhessen
- Geil Pinot Noir Bechtheimer -S- 2016, Rheinhessen
- Hans Baer Pinot Noir 2016, Rheinhessen
- Lisa Bunn Pinot Noir vom Löss 2016, Rheinhessen
- Georg Mosbacher Spätburgunder 2017, Pfalz
- Weingut Rings Spätburgunder Vom Kalkfels 2017, Pfalz
- Villa Wolf Pinot Noir 2017, Pfalz
- Weingut Rings Spätburgunder 2017, Pfalz
- Benedikt Baltes Klingenberg Spätburgunder Alte Reben 2016, Franken
- Burg Ravensburg Sulzfeld Pinot Noir 2016, Baden
- Enderle & Moll Pinot Noir Liaison 2016, Baden
- Heitlinger Estate Pinot Noir 2017, Baden
Spätburgunder i går og i dag
Tenk på det: Pinot Noir heter Pinot Noir over hele verden, men ikke i Tyskland. Spätburgunder har fått fotfeste og landet har 3. største areal av Pinot Noir etter Frankrike og USA. I løpet av 15 år har Spätburgunder fått en kvalitetsheving som er formidabel. Bedre kloner, bedre vitikultur, bedre vinfikasjon, renere frukt, mindre eik og ekstrakt. Den Tyske nye generasjonen av unge produsenter leker seg og de nyter vin som skal drikkes. Prisene er fornuftige og mange av vinene slår knock out på både deg og konkurrenter.