13 the lucky number = Tysk vin, 13 regioner 3-16 juni 2019
PRESSEMELDING
Publisert 18. juni 2019 | Oppdatert 18. juni 2019For 8 året på rad har Tysk vininformasjon under to ukers tid satt ekstra stort fokus på Tyske viner, på restauranter rundt om i Norge.
Arrangementet 13 the lucky number, tidligere Riesling Week, ble arrangert fra den 3 til 16 juni.
To hele uker var det stort fokus på Tysk vin på utvalgte restauranter rundt om i Norge. Mange restauranter hadde et stort utvalg av Tyske viner på glass, sekt, hvitt, rosé, rødt og søtt.
I tillegg til stort utvalg av Tyske viner på glass ble det arrangert forskjellige tema smakinger og foredrag på utvalgte steder i landet.
Restaurantene
37 restauranter i 8 forskjellige byer rundt om i Norge var med på arrangementet. Fantastiske Tyske viner var å finne på glass fra produsenter som Georg Breuer, Kai Schätzel, Wittman, Egon Müller, Leitz, Georg Mosbacher, Balthasar Ress og Paul Weltner for å nevne noen.
Eventet annonsertes på APPETITT.no og vinklubbenes forbund under hele perioden.
Tysk vininformasjon publiserte de deltagende restaurantene på sin hjemmeside under hele perioden. De deltagende restaurantene var følgene.
Bergen: Altona vinbar & kjøkken, Restaurant Bare på Børsen, Bare Vestland, Bien Snackbar, Don Pippo, Dyvekes vinkjeller, Marg & Bein, Pergola Mat & Vinbar, Restaurant 1877, Ridderen, Wesselstuen.
Bodø: Larsen Mat & Vinbar
Bærum: Værtshuset Bærums Verk
Drammen: Ypsilon Bar
Oslo: Argent Restaurant, Asia Akerbrygge, Bokbacka, Cru Vin & Kjøkken, Dim Sum by taste of China, Ekeberg restauranten, Festningen Restaurant, Grilleriet, Grand Café Oslo, Grand Café vinkjeller, Markveien Mat & Vinhus, Dr. Kneippś Vinbar, Nedre Foss Gård, Radegast vinbar, Restaurant Eik Annen Etage, Sanguine Brasserie, Tjuvholmen Sjømagasin, TSV / Tøyen Startup Village, VIN Bjørvika, Vinoteket.
Sandefjord: Brygga 11 Geir Skeie
Trondheim: Vinbaren Britannia Hotel, Fagn
Ålesund: Søstrene Fryd
Happenings
I tillegg til Tyske viner på glass ble det arrangert noen tema smakinger og foredrag i Oslo, Bergen og Trondheim under perioden.
Bergen:
- Spätburgunder smaking onsdagen den 5 juni på Don Pippo vinbar. Heine Johansen gjennomførte en guidet smaking av 6 forskjellige Spätburgundere med innføring i tradisjon, utbredelse og vinstiler. 10 personer deltok på smakingen.
Oslo:
- Årgangssmaking, Egon Müller 2018 onsdagen den 5 juni på Vinoteket. Veronika Lintner gjestet vinbaren og guidet 15 deltagere gjennom en spennende smaking av viner fra vinmarkene Scharzhofberg og Wiltinger Ayler Kupp.
- Tysk boble aften, Sekt, Østers og Ost fredagen den 7 juni på TSV / Tøyen Startup Village. Caroline Tangen-Tveit fra TT Wine holdt Sekt smaking sammen med Ost og Østers. Totalt 54 deltagere deltok under kvelden.
- Sekt Masterclass på Radegast vinbar onsdag 12 juni. Caroline Tangen-Tveit fra TT Wine gjestet vinbaren og gjennomførte en Masterclass om Tysk Sekt samt smaking av 6 forskjellige Sekt for 16 deltagere.
Trondheim:
- To Egon Müller Masterclasses i Vinbaren på Britannia Hotel tirsdag 4 juni. Veronika Lintner gjestet vinbaren og fortalte om de kjente vinmarkene i Mosel. To Masterclasses under kvelden med 14 deltagere på hver.