Seminar

Tyske viner og Norsk julemat

Visste du Tyske viner gir blant de beste smaks kombinasjonene til Norsk julemat? 
 
I samarbeid med Mathallen inviterer vi til seminar i Matsalen på Vulkan, torsdag 5 desember.
Bli med å lær om Tyske viner samt få tips på kombinasjon med Norsk julemat.  

 

 

Logo mathallen

Denne kvelden får vi en gjennomgang av ulike hvite og røde viner fra Tyskland som passer til norsk julemat. Det vil også bli presentert Tysk musserende, Sekt, som kan va en spennende ny opplevelse for jul og nyttårshelgene som kommer. 

For å smake de ulike kombinasjonene vil vi få servert små smaks prøver sammen med vinen:

  • Lutefisktaco, Fritert potetlefse med lutefisk, poteter, ertepure og bacon.
  • Ribbetaco - Fritert potetlefse med porchetta, poteter og syltet rødkål
  • Pinnekjøtttaco - Fritert potetlefse med pinnekjøtt, poteter og kålstappe

Det vil ikke bli et fullt måltid, men smakebiter for å få frem den herlige smakskombinasjonen. 

Følgende viner vil bli presentert:
 
- Von Buhl Riesling Brut 2016, Pfalz
- Strauch Riesling 40 Monate Extra Brut 2013, Rheinhessen
- Adams Kaliber 19 Grauburgunder 2017, Rheinhessen
Kruger-Rumpf Im Pitterberg Riesling Kabinett 2018, Nahe
- Balthasar Ress Von Unserm Riesling Trocken 2016, Rheingau 
- Kühling-Gillot Nierstein Riesling Trocken 2018, Rheinhessen
- Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG 2017, Pfalz
- Dautel Spätburgunder 2017, Württemberg              
- Weingut Thörle Saulheimer Spätburgunder 2016, Rheinhessen
- Benedikt Baltes Klingenberg Alte Reben Spätburgunder 2016, Franken
          
 

Om foredragsholderen:

Ken Engebretsen fra Tysk vininformasjon Norge starter kvelden med spennende informasjon om Tyskland og landets vinregioner. Etterfulgt av Karianne Fornes som tar dere gjennom kveldens herlige smakskombinasjoner. Karianne er lidenskapelig opptatt av vin og jobber som daglig leder på Jarmann Gastropub på Aker brygge. Hun er utdannet vinkelner ved Norsk Sommelier Utdannelse hvor hun også ble kåret til «Beste Blindsmaker» på eksamen. Hun er også nyutdannet ølkelner gjennom Ølakademiet Oslo.


05/12/2019
18:00 - 19:30
VULKAN MATSAL, 2. ETASJE I MATHALLEN
KR. 410,- PER PERSON  MELD DEG PÅ HER. 

Tips en venn Skriv ut
Til toppen