The Others - Tysklands andre druer, onsdag 18. april 2018

The Others part VII er gjennomført

Publisert 20. april 2018 | Oppdatert 20. april 2018

Onsdag 18. april var det duket, 7 året på rad, for vinsmakingen The Others med fokus på Tysklands andre druesorter. Spätburgunder, Weissburgunder, Grauburgunder, og Silvaner, for å nevne noen. Hele 16 anerkjente tyske produsenter var til stede. Som i 2017 fant smakingen sted på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo. Totalt 72 fagpersoner fra bransjen, Sommelierer, servitører, journalister og importører fikk smakt mye bra tysk vin. Vinene viste nok en gang store fremskritt på kvalitet.

Galleri

The Others 112011
The Others 112019
The Others 112124
The Others 112132
The Others 112194
The Others 112204

Åpen vinsmaking
Fra klokken 12:30 – 16:00 var det dekket for åpen vinsmaking med 16 produsenter til stede. Alle hadde sitt eget bord med 5 forskjellige viner. Noen av produsentene er representert i Norge idag, mens de fleste var her for å komme i kontakt med importører.
I restaurantens chambre separee var det dekket opp med tema bord for Tysk Sekt der de besøkende kunne smake seg gjennom 13 forskjellige Sekt fra Tyskland, håndplukket av Tysk vin Norge for å vise at også her leverer Tyskland svært høy kvalitet.

To seminarer
Årets vinsmaking gjestedes av foredragsholder Toni Askitis, fra Tyskland. Første seminar var om tørr Tysk Sekt. Fullsatt seminar med 35 deltagere fikk smake følgende Sekt fra Tyskland.

  • Wein- und Sektgut Bamberger 2012 Riesling extra brut RÉSERVE, Nahe
  • Weingut Markus Molitor 2008 Prestige Riesling Zéro Dosage, Mosel
  • Weingut Korrell - Johanneshof 2015 Winzersekt Riesling brut, Nahe
  • Weingut Reichsrat von Buhl 2015 Riesling Sekt brut, Pfalz
  • Frank John 2012 Riesling brut - 41 -, Pfalz
  • Schlossgut Diel 2008 Cuvée MO brut, Nahe
  • Sekthaus Raumland 2009 IX. Triumvirat Grande Cuvée brut, Rheinhessen
  • Sektmanufaktur Schloss Vaux 2014 Schloss VAUX Rosé Sekt brut, Rheingau

I dagens andre seminar presenterte Toni den ”nye stilen” av Tysk Spätburgunder. Viner med elegant frisk frukt og mindre fat bruk. 25 deltagere fikk smakt følgende viner på Spätburgunder.

  • Pinot Noir “RÉSERVE” 2014, Weingut Riffel, Rheinhessen
  • Spätburgunder Saulheimer Hölle 2014, Weingut Landgraf, Rheinhessen
  • Spätburgunder Brauneberger Mandelgraben 2014, Weingut Markus Molitor, Mosel
  • Spätburgunder “Roter Porphyr“ 2015, Weingut Kopp, Baden
  • Pinot Noir Rüdesheimer Drachenstein 2015, Weingut Dr. Corvers-Kauter, Rheingau
  • Spätburgunder 2015, Weingut Andres, Pfalz
  • Spätburgunder “DER HELD“ 2015, Weingut Weigand, Franken
  • Spätburgunder “alpha112“ Ruppertsberg Nußbien 2015, Weingut Josef Köhr, Pfalz
  • Pinot Noir Hangen-Weisheim Sommerwende 2015, Weingut Frey, Rheinhessen

Følgende produsenter var til stede å viste frem sine viner.

Weingut Kopp Baden
German Wine Group Baden, Franken, Pfalz, Württemberg
Weingut Hanewald-Schwerdt   Pfalz
Tina Pfaffmann Pfalz
Winzergenossenschaft Herxheim am Berg Pfalz
Weingut Andres Pfalz
Weinhof Scheu  Pfalz
Josef und Martina Köhr Pfalz
Weingut Hexamer    Nahe
Weingut Landgraf   Rheinhessen
Weingut Oswald Rheinhessen
Weingut Walldorf-Pfaffenhof   Rheinhessen
Weinmanufaktur Frey  Rheinhessen
Weingut Riffel     Rheinhessen
Weingut Dr. Corvers-Kauter   Rheingau
Weingut Weigand  Franken

 

Blindsmaking 
På smakingen var en blindsmakingskonkurranse som alle besøkende fikk prøve seg på hvis de ville. Premien var en tur til Tyskland i 2019. Vinen som blev smakt blindt var en tysk Spätburgunder som man skulle sette riktig region på. Riktig vin var "Schweigener" Spätburgunder 2013 fra Weingut Friedrich Becker i Pfalz. 4 personer lykkede fastsette riktig region. Av disse 4 fikk Tysk Vininformasjon trekke en heldig vinner til turen. Gratulerer til Bendik Bakkevig som ble den heldige vinneren.

IMG_5639.JPG

 

”The Others” 2019

Tysk vin har fått mange gode tilbakemeldinger fra produsenter, importører og Sommelierer som var med på smakingen. The Others har nå blitt en omtalt smaking for bransjen i Oslo og vil gjennomføres i begynnelsen av Mars 2019.

 

 

 

Til toppen