Pressemelding

”schWein” – 17. oktober 2018

Onsdag 17. Oktober arrangerte Tysk vininformasjon schWein, en fagdag med fokus på tysk spätburgunder og svin. Utvalgte Sommelierer og vinansvarlige i hotell og restaurantbransjen ble invitert til lunsj og seminar på Restaurant Astral i Oslo. Lunsjen ble etterfulgt av vinsmaking der 9 importører presenterte et stort utvalg av tyske viner. Vinsmakingen var åpen for alle i bransjen.

Galleri

IMG_6268
IMG_6272
IMG_6273
IMG_6280
IMG_6282
IMG_6277
IMG_6276
IMG_6294
IMG_6304
IMG_6307
IMG_6303

Seminar og lunsj
Tysk rødvin har hatt en fantastisk utvikling i salget på Vinmonopolet første halvår av 2018. En økning på 200%. Skyldes denne utviklingen den ”nye stilen” Spätburgunder? Dette spørsmål låg bak dagens tema på seminaret. Ken Engebretsen guidet 22 utvalgte deltagere gjennom en presentasjon om utviklingen på Tysk Spätburgunder. 6 forskjellige viner ble smakt som en introduksjon under seminaret.

- Markus Molitor Graacher Himmelreich Pinot Noir*** 2014, Mosel
- Walldorf Sulheimer Spätburgunder 2015, Rheinhessen
- Landgraf Saulheimer Hölle Spätburgunder 2014, Rheinhessen
- Becker Spätburgunder ”B” 2014, Pfalz
- Dr. Wehrheim Birkweiler Kastanienbusch Köppel Spätburgunder GG 2015, Pfalz
- Heitlinger Estate Pinot Noir 2016, Baden

Deretter fulgte en 3 retters lunsj i kombinasjon med flighter av Spätburgunder. Totalt 9 forskjellige Spätburgundere fra 9 importører blev presentert til lunsjen med svin som hovedkomponent i rettene. Følgende viner ble presentert til lunsjen.

- Maximin Grünhaus Pinot Noir 2016, Mosel
- Weingut Nik Weis St. Urbans-Hof Pinot Noir 2015, Mosel
- Kloster Eberbach Assmannshäuser Höllenberg Spätburgunder Trocken Crescentia 2013, Rheingau
- Georg Müller "Daniel" Spätburgunder trocken 2016, Rheingau
- Kühling-Gillot Oppenheim Kreuz Spätburgunder GG 2015, Rheinhessen
- Egon Schmitt Spätburgunder 2016, Pfalz
- Von Buhl Spätburgunder 2015, Pfalz
- Weingut Wageck Tertiär Spätburgunder 2015, Pfalz
- Weingut Dr Heger Spätburgunder sonett 2014, Baden

 

Spätburgunder i går og i dag
Tenk på det: Pinot Noir heter Pinot Noir over hele verden, men ikke i Tyskland. Spätburgunder har fått fotfeste og landet har 3. største areal av Pinot Noir etter Frankrike og USA. I løpet av 15 år har Spätburgunder fått en kvalitetsheving som er formidabel. Bedre kloner, bedre vitikultur, bedre vinfikasjon, renere frukt, mindre eik og ekstrakt. Den Tyske ny generasjonen av unge produsenter leker seg og de nyter vin som skal drikkes. Prisene er fornuftige og mange av vinene slår knock out på både deg og konkurrenter.

 

Vinsmaking
Klokken 14 åpnet dørene for vinsmaking der 9 importører presenterer et stort utvalg av Tyske viner, med størst fokus på Spätburgunder. Smaksprøver av forskjellige svineretter ble
satt frem for nytelse i kombinasjon med vinene. 20 dedikerte bransjefolk deltok på vinsmakingen og fikk god tid for samtaler og smaking sammen med importørene.

Tips en venn Skriv ut
Til toppen