Hjem/Arrangementer/smakinger

RIESLING I ALLE VARIANTER TIL KLASSISK NORSK JULEMAT

Tirsdag 19. November 2013 var det duket for samling i Mathallens vinklubb i “Matsalen “ i andre etasje. Kveldens tema var julemat og Riesling, et tema som interesserte mange av klubbens medlemmer.

45 vininteresserte gjester møtte opp for å få et innblikk i hvordan en vinkelner tenker når det skal sette vin til maten samt deres valg av den beste vinen til akkurat denne retten.

Julemiddagen er ofte bundet av tradisjoner, også i drikkeveien, men denne kvelden fikk gjestene oppleve mange nye og spennende kombinasjoner.

Kvelden ble arrangert som et samarbeid mellom Mathallens vinklubb og Tysk Vininformasjon. Noen av landets fremste vinkelnere, fra ABC Vinkurs, beskrev grundig de forskjellige rettene og de ulike retters fallgruver når det skal kombineres med drikke:

Lutefisk er smaksrik og salt med mange tilbehør, ribben får følge av den sure kålen og den fete sausen og det røkte pinnekjøttet kan overkjøre en hver vin, dersom den ikke har nok aroma og smak.

Vinkelnerene viste et variert antall tyske rieslinger fra ulike områder i landet og kåret i samarbeid med gjestene den beste vinen til hver rett. Tysk riesling er en av verdens mest spennende druer da den fremviser et spekter av stilarter som få andre druer har mulighet til, og selv riskremen til dessert fikk følge av en syrefrisk og aromatisk riesling, med en god porsjon sødme i tillegg.

Journalister som klapper_533x300.jpg Kokk med lutefisk_334x300.jpg

Vinkelnere som lukter_449x300.jpg Mange gjester med aperitiff_449x300.jpg

Til toppen