Tysk vin & Norsk julemat
Pressemelding
Publisert 06. desember 2019 | Oppdatert 06. desember 2019Torsdag 5. desember arrangerte Tysk vininformasjon i samarbeid med Vulkan Matsal et foredrag om Tysk vin i kombinasjon med Norsk julemat. Tysk vin har fått status som blant de beste smakskombinasjonene til Norsk julemat. Akkurat dette var målet å vise med kveldens seminar.
Ken Engebretsen fra Tysk vininformasjon startet foredraget med en introduksjon til Tyskland som vinland. Deretter tok Karianne Fornes over og gjennomførte presentasjon av mat og vin i kombinasjon i tre serveringer. Karianne er utdannet Sommelier ved Norsk Sommelier utdannelse og har lang erfaring i bransjen.
Formålet var å vise frem musserende, hvite og røde viner som holder eksepsjonell høy klasse og som fungerer godt mot Norsk Julemat, servert i spennende kombinasjoner.
Arrangementet var åpent for alle som ønsket å melde seg på. 15 vininteresserte personer deltok på foredraget som varte fra 18:00 – 19:30. En blanding av Sommelierer, importører og vinsamlere som alle fikk ta del av kveldens herlige smakskombinasjoner.
Følgende mat og vin ble servert.
Aperitif
Von Buhl Riesling Brut 2016, Pfalz
Lutefisktaco, Fritert potetlefse med lutefisk, poteter, ertepure og bacon
Strauch Riesling 40 Monate Extra Brut 2013, Rheinhessen
Adams Kaliber 19 Grauburgunder 2017, Rheinhessen
Balthasar Ress Von Unserm Riesling Trocken 2016, Rheingau
Ribbetaco, Fritert potetlefse med porchetta, poteter og syltet rødkål
Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG 2017, Pfalz
Weingut Thörle Saulheimer Spätburgunder 2016, Rheinhessen
Benedikt Baltes Klingenberg Alte Reben Spätburgunder 2016, Franken
Pinnekjøttaco, Fritert potetlefse med pinnekjøtt, poteter og kålstappe
Kruger-Rumpf Im Pitterberg Riesling Kabinett 2018, Nahe
Kühling-Gillot Nierstein Riesling Trocken 2018, Rheinhessen
Dautel Spätburgunder 2017, Württemberg