Hjem/Arrangementer/smakinger

”Crab a Riesling” SØNDAG 11. AUGUST 2019 – OSLO

Pressemelding

Publisert 13. august 2019 | Oppdatert 13. august 2019

For 7. året på rad ble Crab a Riesling i Oslo arrangert av Tysk Vininformasjon, for Hotel og restaurant bransjen. Arrangementet som fokuserer på en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer; taskekrabbe og Riesling, som sammen blir en fantastisk mat og vinkombinasjon.

Arrangementet har blitt et av årets store bransje-høydepunkter.

Galleri

Crab a Riesling 2019 148571
Crab a Riesling 2019 148677
Crab a Riesling 2019 148695
Crab a Riesling 2019 148813
Crab a Riesling 2019 148819
Crab a Riesling 2019 148830
Crab a Riesling 2019 148871
Crab a Riesling 2019 148909
Crab a Riesling 2019 149096
Crab a Riesling 2019 149116
Crab a Riesling 2019 149168
Crab a Riesling 2019 149257
Crab a Riesling 2019 149317
Crab a Riesling 2019 149320

Båten Helena seilte ut på Oslofjorden fra Rådhusbryggen klokken 13:00, søndag 11. august. Til tross for tungt regnvær under formiddagen møtte 164 personer opp på bryggen, fordelt på Sommelierer, kokker, servitører, bartendere, journalister og importører, for å nyte tysk riesling og krabbe. Årets hedersgjest var Carola Keller fra Deutsche Weininstitut i Bodenheim, Rheinhessen.  


Smaking
Ombord på båten stilte 16 vinimportører med utvalgte rieslinger inne i salongen og på øvre dekk. Gjestene fikk mulighet til å smake 60 forskjellige tyske rieslinger fra Tysklands beste vinregioner.

Følgende importører var med: La Marc Wines, Blend Wines, Moestue, Talking Wines, Matchless Wines, Solera, Robert Prizelius, Vininor, Matgrossisten, Vinarius, Collective Wines, B&R Wine, Gaia Gruppen, Dørstad Grapes, Palmer og Selected Wines.

 

Krabber
Også dette året var den velrennomerte kokken og restauranteieren Ole Jonny Eikefjord med og ordnet med krabbebuffet for alle gjestene. Taskekrabbe fra Hitra, krabbeklør, brød, smør, majones og sitron stod på bordet til nytelse sammen med herlig Tysk riesling. Ettersom Eikefjord kommer fra Førde, og i tillegg eier og driver restauranten, Fjord, har han lang erfaring med norsk sjømat.

 

Båtkonkurranse
For fjerde året på rad ble det arrangert en båtkonkurranse for gjestene. I en vik i Oslofjorden fikk 8 lag i 4 forskjellige heat konkurrere om å ro med gummibåt ut til en bøye, heise opp en flaske riesling fra vannet, ro tilbake og bli førstemann til å servere hedersgjesten fra Tyskland. Dette året var det Magnus Eddie og Joel Grant fra Handslag Bar på Youngstorget i Oslo som stakk av med seieren og vant en tur til Tyskland for å lære mer om tysk vin. Nytt for året var en vandrepremie. En pokal hvor navnet til vinnerrestauranten blir gravert inn. Den restaurant som vinner tre ganger får pokalen med til sin arbeidsplass.

 

Dagens beste match
Av tradisjon skulle årets beste riesling til krabbe kåres. Hver importør stilte med en riesling hver i blindsmaking konkurransen om beste match til krabbe. Alle vinene ble servert helt blindt og nummerert. Gjestene ombord fikk levere en stemme hver og samtidig være med i trekningen av en tur til Tyskland i 2020, for å lære mer om tysk vin. Dagens beste riesling ble Nik Weis, St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben 2018 fra Mosel. Peter Dørstad som var til stede og representerte Dørstad Grapes fikk motta premien, en ”live size” krabbe i sølv.
Hedersgjesten, Carola Keller, fikk trekke en heldig vinner blant alle som stemte på vinneren. Viktor Andersson fra Arakataka ble den heldige vinneren.

Andreplassen i blindsmakingen gikk til Weingut Peter Jacob Kühn Hallgarten Hendelberg Riesling Trocken 2017 fra Rheingau og tredje plass gikk til Weingut Georg Müller Hattenheimer Hassel Riesling Kabinett Grosse Lage 2014 fra Rheingau.

 

Årlig arrangement
Crab a Riesling i Oslo har etter 7 år blitt litt av en tradisjon. Tysk vininformasjon kan love at arrangementet kommer tilbake til Oslo også i 2020.
Neste søndag, 18 august er det duket for Crab a Riesling i Trondheim.

Til toppen