Skjermbilde 2019-03-29 08

The First Scandinavian Award for German Wines

Mundus Vini Nordic

I juni 2019 arrangeres Mundus Vini Nordic for første gang. 

Konkurranse utelukkende på tyske vinere fordelt i 11 kategorier. En jury bestående av 40 vineksperter fra Skandinavia ska smake og bedømme over 500 viner. 

Etter USA er Skandinavia det nest viktigste eksportmarkedet for tyske viner. Sammenlignet med 2017 økte verdien av tysk vineksport i alle fire land i 2018: + 5,8% i Norge, + 4,7% i Sverige, + 6,3% i Finland og + 17,9% i Danmark.

For å støtte denne positive utviklingen i fremtiden og videreutvikling av "German Wine" -varen i utlandet, organiserer det ledende tyske vinforlaget Meininger den første vinkonkurransen Mundus Vini Nordic i samarbeid med det tyske vininstituttet. Hvert år går over 10 000 viner inn i Mundus Vini-konkurransen som holdes i Tyskland, og for den første nordiske utgaven håper arrangørene at mer enn 500 viner skal smaksprøves og dømmes.

Konkurransen fokuserer utelukkende på tysk vin, men nesten alle dommerne blir vinspesialister fra Danmark, Finland, Sverige og Norge. Målet er å markere fremragende viner i elleve kategorier som er perfekt tilpasset smaken og forventningene til den nordiske ganen. I tillegg vil konkurransen være en perfekt plattform for vinprodusenter som ønsker å eksportere og etablere sine produkter i Skandinavia.

I midten av juni 2019 inviteres en utvalgt jury på ca 40 vineksperter fra skandinavia å delta i smakspanelet i det ikoniske Skuespilhuset i København. I september vil vinnerne av hver kategori bli publisert og presenteres under et event i København.

Tips en venn Skriv ut