Hjem»Tysk vin»Kvalitet

Modenhet - et tegn på kvalitet

Kvalitet

I EU finns to overgripende kvalitetskategorier for vin – bordsviner og kvalitetsviner. I gjennomsnitt benyttes mindre enn fem prosent av den tyske vinavlingen til produksjon av bordsvin. DEUTSCHER TAFELWEIN og det utmerkede DEUTSCHER LANDWEIN, er to meget populære bordsviner i Tyskland. Kvalitetsvin kommer fra noen av Tysklands spesifiserte vindistrikt og produseres av mer modne druer etter høye kvalitetskrav.  Tysklands fineste kvalitetsviner, QUALITÄTSWEIN MIT PRÄDIKAT (QmP)produseres av fullmodne druer og/eller druer som er ”angrepet” av edelråte (botrytis). De er elegante, noble og kan lagres over lang tid. De inndeles i følgende seks kategorier (Prädikat) alt etter modenhet og kvalitet:

KABINETT

Elegante viner av fullmodne druer. Vanligvis med lav alkoholholdighet. SPÄTLÄSE høstes sent. Balanserte, runde viner med den intensitet som modne druer gir.

SPÄTLESE

Høstes sent. Balanserte, runde viner med den intensiteten som meget modne druer gir.

AUSLESE

Noble viner med intens bouquet og smak. Produseres av utvalgte klaser av godt modne druer.

BEERENAUSLESE (BA)

Eksklusive og utsøkte viner med umiskjennelig honninglignende aroma fra botrytis. Produseres av utvalgte overmodne druer som plukkes for hånd.

EISWEIN

Lages av druer med BA- kvalitet, og som høstes og presses fryste. Unike viner med en meget høy konsentrasjon av sødme, frukt og syre.

TROCKENBEERENAUSLESE (TBA)

Den tyske vinproduksjons-kunstens juvel. Herlig søte viner som er produsert av individuellt utvalgte druer som nesten har skrumpet inn til rosiner. Kort sagt; det finns en tysk vin for ethvert tilfelle – alt fra den enkle festen til den mer eksklusive middagen eller mottagelsen.
Tips en venn Skriv ut
Til toppen